Ο Μάνος έχει ταλέντο στο να φτιάχνει επιτόπου ωραία παραμυθάκια για την Αθηνά. Ο πεταλουδίτσος που ερωτεύτηκε την αρκούδα και έπαιρνε γύρη από τα λουλούδια και την άφηνε στη μύτη της, τα μυρμηγκάκια που έτρωγαν φασολάκια, το χταπόδι που είχε μόνο ένα πόδι (πλοκάμι)… Η μικρή τον ακούει αποσβολωμένη, κάτι που δεν κάνει όταν της λέω εγώ παραμύθι.
Εγώ μάλλον τα πάω καλύτερα με το αυτοσχέδιο τραγούδι. Εκτός από αυτά που κατεβάζει το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή, πιάνω τον εαυτό μου να επαναλαμβάνει παλιά, κλασικά παιδικά τραγουδάκια όπως το «Κούπεπε» και το «Βγαίνει η βαρκούλα» (το αγαπημένο της) και να κάνω και άλλα τραγουδο-παίχνιδα όπως το «Πάει ο λαγός να πιει νερό» με το οποίο ξεραίνεται στα γέλια με το που ακουμπάω την κοιλίτσα της, ούτε καν όσο πλησιάζω το λαιμό της.
Τώρα που μεγάλωσε αρκετά είμαι σε φάση αναζήτησης όμορφων παραμυθιών. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο;
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
><> με φανταστική εικονογράφιση κατάλληλο για παιδιά από 1χρ. εως 111 έχει cd με μουσική και τραγούδια από τους αδελφούς Κατσιμίχα <>.
>Για την ηλικία της ζουζούνας σου....
Η αστρονεραϊδούλα
Το άσχημο παπάκι (παλιό, αλλά κλασικό)
Η μπιζού η γάτα (Ευγένιος Τριβιζάς)
>Το μαγνητικό θέατρο από εκδόσεις Πατάκη ΧΙΟΝΑΤΗ και Ωραία Κοιμωμένη, αν και κλασσικές ιστορίες θα ενθουσιαστεί με τους μαγνήτες και όλη τη διαδικασία του να στήνει τους ήρωες πάνω στο βιβλίο!!
Επίσης ο ΩΚΕΑΝΟΣ πάλι από εκδόσεις Πατάκη με 3d εικόνες και ήχους από όλα τα πλάσματα της θάλασσας! (είναι και επίκαιρο λόγω καλοκαιριού με φανταστική εικονογράφιση)
Φιλιά Ράνια Παπάζογλου
>Λοιπον εμένα οταν θελουν να διαβασουμε παραμυθια αλλά δεν είναι η ώρα του ύπνου τρελένονται με παραμύθια που έχουν αυτοκολλητα που αντικαθιστουν λέξεις γιατι ετσι παίρνουν μέρος ενεργα στο παραμύθι και ενθουσιαζονται( δες "μύθοι του αισώπου με αυτοκόλλητα" εκδόσεις ψυχογιος ). Το βράδυ όμως που είναι η ώρα του παραμυθιού και του ύπνου παίρνω τον υπολογιστή και τους διαβάζω υπέροχα και πολλα παραμύθια που βρίσκεις στην μηχανή αναζήτησης οταν βάζεις παραμύθια. Μου αρέσει πολύ το paidika.gr και το matia.gr αλλά έχει του κόσμου τα παραμύθια να βρεις. Και αν δεν εχεις λαπτοπ μπορεις να τα εκτυπώσεις και έχεις κάθε μέρα και καινούρια παραμύθια!
>Είναι μια σειρά βιβλίων με τον Τοποτίπ....που ζει διάφορες περιπέτειες....φεύγουν οι γονείς για ταξίδι, πάει σχολείο κτλ...μάς έχει βοηθήσει να διαπραγματευτούμε διάφορα θέματα. Το άλλο βιβλίο για την διαφορετικότητα είναι : το κατί άλλο. Επίσης: Είμαι ένας βάτραχος μικρούλης , ο Εμμανουήλ Α. Μπακακούλης σε στίχους Μ. Κριεζή και στην ίδια σειρά το : Αχ γιατί να είμαι γάτα και στης καμηλοπαρδάλης τη μύτη. Και ο Μικρός Ερμής του Τριβιζά...που όλο του έλεγαν μη και μη...