Τη βδομάδα που μας πέρασε, φιλοξενήσαμε τους γονείς μου από Χαλκιδική, οπότε ήταν μια ευκαιρία για να φουρνίσω μια νέα λιχουδιά!
Είχαμε στο ψυγείο μία συσκευασία κρέμας τυριού Philadelphia, οπότε είπα να την αξιοποιήσω.
Έκανα την πρώτη συνταγή που έπεσε μπροστά μου και για καλή μου τύχη, όχι μόνο πέτυχε, αλλά παραπέτυχε!
Το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατα muffins, τα οποία σερβιρίστηκαν ζεστά με λίγο βουτυράκι και πήραν άριστα δέκα! Μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με μαρμελάδα!
Υλικά για 12 muffins:
3 κούπερ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές του γλυκού baking powder
μία πρέζα αλάτι
1 συσκευασία κρέμα τυριού Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου (αν θέλετε πιο έντονη γεύση, βάλτε λίγη παραπάνω)
2 αβγά
1 κούπα πλήρες γάλα
2 βανίλλιες σε κουτάκι
½ κούπα βούτυρο (που το έχουμε λιώσει και το έχουμε αφήσει να κρυώσει)
¼ κούπας καστανή ζάχαρη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά τη θήκη για τα muffins (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα χαρτάκια)
Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα τυριού μέχρι να γίνει κρεμώδης και ελαφριά. Προσθέστε τα αβγά και χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Προσθέστε το γάλα, τη βανίλλια, το λιωμένο βούτηρο και ανακατέψτε καλά.
Ενώστε τα δύο μείγματα και με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε μέρι να συνδυαστούν καλά καλά.
Γεμίστε ομοιόμορφα τις θήκες σας και ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα καστανής ζάχαρης στην κορυφή τοτ κάθε muffin
Ψήστε για 20-25 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστά με βούτυρο και μαρμελάδα! Γιαμ!
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο