Δεν μπορώ να βρω λέξεις ικανές να περιγράψουν τα συναισθήματά μου όσο διάβαζα το βιβλίο «Θαύμα«. Το γεγονός ότι είναι bestseller δεν μου έλεγε κάτι. Μέχρι που διάβασα τις πρώτες σελίδες. Και κατάλαβα γιατί αγαπήθηκε τόσο πολύ. Όσο το διάβαζα, σκεφτόμουν ότι αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟΙ. Όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και εμείς οι γονείς τους.
Η ιστορια του Αύγουστου (Όγκι), ενός παιδιού που είναι σε όλα του κανονικό. Εκτός από το πρόσωπό του. Παραμορφωμένο εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου (Treacher Collins) τραβάει τα βλέμματα όλων. Ένα παιδί που μεγαλώνει ανάμεσα σε ανθρώπους που το κοιτάζουν με τρόμο, που σπάνε πλάκα, που του φορτώνουν παρατσούκλια. Ένα βαρύ φορτίο που ούτε η υπέροχή του οικογένεια μοιάζει να μπορεί να απαλύνει.
Μέχρι που ο Όγκι πάει για πρώτη φορά στο σχολείο. Μετά από χρονια διδασκαλίας στο σπίτι, έρχεται η στιγμή που πρέπει να μπει σε τάξη, να αναμειχθεί με συνομήλικούς του.
Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια του Όγκι, αλλά και των υπόλοιπων ηρώων. Ο καθένας αφηγείται τα πράγματα από τη δική του σκοπιά.
Πόσο εύκολο είναι να είσαι η αδερφή ενός παιδιού που οι άλλοι κοροϊδεύουν; Πόσο πόλεμο μπορείς να δεχτείς επειδή κάνεις παρέα μαζί του; Πόσο πονάει το να μην έχεις ένα κανονικό πρόσωπο; Πόσο όμορφο μπορεί να σε βλέπει ο γονιός σου, ενώ εσύ ξέρεις ότι δεν είσαι καθόλου όμορφος;
Το βιβλίο «Θαύμα» της R.J. Palacio κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και απευθύνεται σε παιδιά άνω των 12 (πιστεύω πως μπορούν άνετα να το διαβάσουν και λίγο νεότεροι «βιβλιοφάγοι»). Διαβάζεται -και πρέπει να διαβαστεί- και από ενήλικες. Με μια ανάσα. Αν δεν δακρύσετε, τότε σίγουρα έστω θα ανατριχιάσετε από συγκίνηση.
Ένα βιβλίο που δίνει τροφή για σκέψη. Που σε βάζει σε παπούτσια που δεν θα ήθελες να φορέσεις. Σε κάνει να κατανοήσεις. Σε κάνει… Πώς να το πω…
Σε κάνει καλυτερο άνθρωπο!
Αν μπορείς να αυτοσαρκάζεσαι, αν μπορείς να συγχωρείς, αν αγαπάς τους φίλους που εσύ επιλέγεις να αγαπάς, αν βλέπεις ομορφιά εκεί που δεν την βλέπουν οι άλλοι, ε, τότε… όλα μπορούν να συμβούν.
Ακόμα και ένα θαύμα!
Το ξέρω ότι δεν είμαι ένα συνηθισμένο εννιάχρονο αγόρι! Θέλω να πω, φυσικά και κάνω συνηθισμένα πράγματα.
Τρώω παγωτό. Κάνω ποδήλατο. Παίζω μπάλα. Έχω Xbox. Κάτι τέτοια πράγματα με κάνουν ένα συνηθισμένο παιδί. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Επίσης νιώθω συνηθισμένος. Μέσα μου. Ξέρω όμως πως τα συνηθισμένα παιδιά δεν τα κοιτάζουν παράξενα μόλις εμφανιστούν κάπου… ξέρω πως τα συνηθισμένα παιδιά δεν κάνουν τα άλλα παιδιά να φεύγουν φωνάζοντας από την παιδική χαρά.
Διαβάστε τις πρώτες σελίδες στο www.picturebooks.gr
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος χαρίζουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστε του eimaimama το βιβλίο «Θαύμα«
Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό, αφήστε ένα σχόλιο μέχρι την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 (χρησιμοποιήστε τον κανονικό σχολιασμό και όχι τον σχολιασμό μέσω Facebook)
Kαλή επιτυχία!
ΝΙΚΗΤΕΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΓΚΟΥ
fr17
Εύη Καβαλάρη
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
οτι πρεπει για να το δωρισω στη μικρη μας!!!
makari na to diavasw kai egw
teleio vivlio!!!
πολυ ενδιαφέρον!!!!
Πολύ ωραίο δώρο για τον μικρούλη μας!!!