Η Όλγα Μπενοπούλου του Olga’s Cuisine συνεχίζει να αδιαφορεί για όλους εμάς που κάνουμε δίαιτα και μας προτείνει γερμανικά γεμιστά ντόνατς!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τον κρόκο,την ζάχαρη,τις βανίλιες,το βούτυρο και το αλάτι
Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αυγό ανακατεύουντας
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος
Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ενα φύλλο πάχους 2 εκ
Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε σε κύκλους
Παίρνουμε ένα κύκλο βάζουμε στο κέντρο ενα κ.γ μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλια
Αλειφουμε με ασπράδι ενα δέυτερο κυκλο,τον τοποθετούμε πάνω στην γέμιση και το κλείνουμε προσεκτικά πιέζοντας γυρω γυρω τις άκρες
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 30 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος! Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πεντανόστιμα!!! Αλλά αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα..Σχεδόν ΟΛΑ μου ανοιξαν και η μερεντα χυθηκε στο τηγανι.. :( Τι έκανα λάθος και δεν μπορεσα να τα κολλησω?Μηπως τα αφησα περισσοτερη ωρα να φουσκωσουν απ οτι επρεπε?
htan pentanostima teleia...
είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα..!!!! φτιάξτε τα...!!!
καταπληκτικά !!!!μολις τα εφτιαξα,ειναι πενευκολα κ πεντανόστιμα!συγχαρητήρια !!!σειρα εχει τωρα η καρυδόπιτα!!!!!!!!!!!(εχω φαει είδει 4.)
Στο φουρνο μπορουν να γινουν??
Καλησπέρα!Το ντόνατς θέλει το τηγάνι του για να είναι αφράτο...αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις το αποτέλεσμα!
Ευχαριστώ!