Άρχισαν οι ετοιμασίες.. έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη να φέρουμε πιο γρήγορα τα Χριστούγεννα.. Λίγο τα φώτα, λίγο τα χρώματα, λίγο το δέντρο… Θα ανεβάσουμε την διάθεση μας, θα νιώσουμε την ζεστασιά της οικογένειας.. Πολλοί έχουν ήδη στολίσει, άλλοι ετοιμάζονται για το σαββατοκύριακο κει μέχρι 1/12 όλοι θα είμαστε έτοιμοι!! Τι καλά.. (τρίβω τα χεράκια μου) γιατί σας έχω ομορφιές ζαχαρο-Χριστουγεννιάτικες…
Αυτά τα κυπελλάκια με ενθουσίασαν και φαντάζομαι και εσάς…
Ελάτε να τα φτιάξουμε!!
Αρχικά λιώνουμε την λευκή σοκολάτα ή τα candy melts σε Μπεν-μαρί, δηλαδή τον γνωστό τρόπο, κατσαρόλα με νερό στο μάτι και από πάνω το μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα.. Ευκολάκι! Αν λιώσετε λευκή σοκολάτα προσέξτε το χρώμα να το προσθέσετε μόλις έχει βγει από τη φωτιά η σοκολάτα και το χρώμα σας να είναι pasta….. όχι υγρό χρώμα θα σας χαλάσει την σοκολάτα ( θα χωρίσει η ζάχαρη από το βούτυρο και θα σκληρύνει πολύ) και θα την πετάξετε.
Ποτηράκια μιας χρήσεως σε οποιοδήποτε μέγεθος δεν είναι δύσκολο να βρείτε, οπότε γεμίζετε με σοκολάτα το ποτηράκι το αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά και έπειτα το αδειάζεται αφήνοντας ένα γερο, παχύ στρώμα σοκολάτας επάνω στο ποτηράκι..
Στην συνέχεια γεμίζετε και τα υπόλοιπα ποτηράκια, όσα θέλετε (μην με ρωτήσετε πόσα βγάζει η σοκολάτα, δεν έχω ιδέα, δοκιμάστε με μια απλή σοκολάτα για να είστε σίγουροι).. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και στην συνέχεια με λίγο χτύπημα από πίσω, προσπαθείτε με απαλές κινήσεις να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να αφαιρεθεί..
Αν είναι πολύ λεπτό το στρώμα σοκολάτας, περάστε τα ποτηράκια και δεύτερη φορά..
Η νοστιμιά θα είναι διπλή!! 😀
Αφαιρείτε όλα τα ποτηράκια και τα αφήνετε τουλάχιστον 4 ώρες να σταθούν καλά.
Ετοιμάζετε χτυπώντας ένα ασπράδι με 2κ.σ. άχνη στο μίξερ μέχρι να σταθεί καλά η μαρέγκα. Με ένα μικρό μαχαιράκι ή με σπάτουλα βάζετε γύρω γύρω από το ποτηράκι της σοκολάτας και το αφήνετε να στεγνώσει.
Και τώρα με μαύρη και λευκή ζαχαρόπαστα μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζώνη του Αγίου Βασίλη. Αν σας είναι δύσκολο να φτιάξετε ή να βρείτε ζαχαρόπαστα, μπορείτε να ψάξετε σε κατάστημα με καραμέλες, μαύρη γλυκόριζα, ή κάτι να ταιριάζει στην περίπτωση!!
Γεμίστε το ποτηράκι κόκκινης σοκολάτας με καραμέλες για τους μικρούς σας επισκέπτες!! Το ποτηράκι αυτό μπορεί να γεμίσει και με Μους σοκολάτας, με Cheesecake, ή Προφιτερόλ και να είναι το πιο όμορφο επιδόρπιο για το γεύμα των Χριστουγέννων!!
Tutorial Gredits @hungryhappenings.com
Τα λέμε πάλι σύντομααα
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Επειδή είμαι άσχετη από ζαχαροπλαστική, που θα βρω χρώμα για τη σοκολάτα;
Απίθανα!!!
Τελεια!!