Εδώ είμαι πάλι, η γιαγιά Ρένα. Η συνταγή αυτή είναι της θείας Αμαλίας που βρίσκεται πια στη γειτονιά των αγγέλων. Αλλά μου λείπει και τη σκέφτομαι πολύ!
1,5 κιλο ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο). Ζητήστε από το χασάπη σας να το καθαρίσει από τυχόν πέτσες και νεύρα.
300 γρ δαμάσκηνα
1 ποτήρι ξηρό κρασί
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Ζητήστε από το χασάπη σας να γεμίσει τα ψαρονέφρια με τα δαμάσκηνα. Σας το λέω γιατί έχουν τα ειδικά εργαλεία και μπορούν να το κάνουν εύκολα.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια.
Λιώνουμε το βούτυρο και τα σωτάρουμε απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Τα σβήνουμε με το άσπρο κρασί, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά .
Αφήνουμε τα ψαρονέφρια να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες προσεκτικά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Δένουμε τη σάλτσα τους με μια κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένη σε λίγο νεράκι. Περιχύνουμε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα του και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή με ριζότο με μανιτάρια.
Μπορείτε επίσης να το συνοδεύσετε και με κόκκινο λάχανο και κάστανα.
1 κόκκινο λάχανο μεγάλο
1 κιλο κάστανα
2 κόκκινα μήλα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο
Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κυβάκια
Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα (Μπορείτε ν’ αγοράσετε καθαρισμένα)
Λιώνουμε το βούτυρο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το λάχανο να τσιγαριστεί, τα κάστανα και τα σβήνουμε με το ξύδι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε 10 λεπτά.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο