via babyglitter.gr
Μια φίλη μου έστειλε τη συνταγή αυτή για play-dough την οποία δοκίμασε και θεώρησε ιδανική. Για να είμαι ειλικρινής εντυπωσιάστηκα διότι δεν ήξερα ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε “ζυμαράκι” (όπως το φωνάζουν τα παιδιά) μόνοι μας τόσο εύκολα! Στη πορεία βέβαια έμαθα ότι είναι αρκετά σύνηθες να φτιάχνουν στα παιδιά σπιτικό “ζυμαράκι”. Είναι εύκολο, οικονομικό και πολύ πιο υγιεινό. Μη τοξικό, δε πειράζει αν το βάλουν στο στόμα, δε κολλάει, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα (φυλάσσεται στο ψυγείο για καιρό), και είναι μια ωραία δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε παρέα με το παιδί σας!
Η συγκεκριμένη συνταγή βέβαια είναι μία από πολλές που υπάρχουν. Δοκιμάστε τη και πείτε μας τη γνώμη σας! Καλό ζύμωμα!
Για αρκετή ποσότητα, θα χρειαστείτε:
Σημείωση: και τη μισή ποσότητα να κάνετε θα έχετε ζυμαράκι για πολλές ώρες παιχνιδιού!!
Στη συνέχεια:
Μόλις τελειώσετε με το μαγείρεμα, τοποθετήστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια κοπής και περιμένετε να κρυώσει (τουλάχιστον 20-30 λεπτά).
Η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη, αλλά σε αυτό το σημείο τα παιδιά μπορούν να έχουν ακόμα πιο ενεργό ρόλο! Αφήστε τους να τη ζυμώσουν, προσθέτοντας αλεύρι έως ότου δεν κολλάει πια (περίπου 1/2 φλιτζάνι). Σε αυτό το σημείο, μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον χρώμα ζαχαροπλαστικής για περισσότερη λάμψη και χρώμα.
Το ζυμαράκι είναι έτοιμο! Καλό παιχνίδι λοιπόν, και θυμηθείτε όταν τελειώσετε το παιχνίδι, φυλάξτε το ζυμαράκι σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Με καθημερινή χρήση θα μπορεί να διατηρηθεί για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες. Αν σε οποιαδήποτε στιγμή αρχίζει να κολλάει, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο