για το φύλλο
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ τσικουδιά ή χυμό λεμονιού
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
για την γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 κιλό ξινομυζήθρα (ανάλατο μαλακό τυρί)
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
4 κ.σ αλεύρι
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Βάζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα νερά τους
Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την τσικουδιά ή τον χυμό λεμονιού
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλεύρι
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, το τυρί, το λάδι, το αλεύρι, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο και σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους 3 εκ περίπου
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο,από πάνω απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο
Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι, χαράσσουμε το μπουρέκι σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5-2 ώρες
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο