Πόσες φορές σας έχει τύχει να αγοράσετε αυτό το μπουκαλάκι με το υγρό για σαπουνόφουσκες και από μία απροσεξία του παιδιού σας αυτό να αδειάσει και να μείνει ο μικρός σας μπόμπιρας αμανάτι;
Εγώ δυστυχώς με δύο παιδιά το έχω πάθει άπειρες φορές και ειλικρινά δεν αντέχω την γκρίνια τους μετά…
Ψάχνοντας στο internet έπεσα πάνω σε μια συνταγή για υγρό για σαπουνόφουσκες, το δοκίμασα και λειτούργησε τέλεια.
Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε για να έχετε πάντα μια ποσότητα έτοιμη για χρήση.
Υλικά
1/3 κούπας υγρό για τα πιάτα
1 κούπα νερό
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και αφήνουμε να σταθεί το υγρό το λιγότερο 4 ώρες.
Τους γεμίζουμε στη συνέχεια τα μπουκαλάκια και τα αφήνουμε να λυσσάξουν στις φούσκες!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
το δοκιμασα και δεν δουλευει.... καμια διαφορα απο το σκετο υγρο πιάτων...ακόμη και το παιδι τα καταλαβε...βελτιωθηκε λιγο με προσθηκη σαμπουαν...η γλυκοζη εχει σαν αποτελεσμα οταν σκαει η φούσκα να αφηνει ενα κολλωδες χνούδι σαν ζαχαρενιο ιστο αραχνης...υπεροχη ιδεα...οποιος την αντεγραψε απο το αμερικάνικο σάιτ καλυτερα να την ειχε δοκιμασει πρωτα..
Koρίτσια νερό και αva clean & care(πράσινο υγρό)! To δοκίμασα τυχαία και κάνει φοβερές φούσκες! (Όχι δε δουλεύω για το ava,xaxa!). Nομίζω ότι απλά δε θέλει να το κουνήσεις δυνατά για να ανακατευτεί! Δοκιμάστε το!
Γλυκόζη θέλει γιατι κρατάει περισσότερο η φούσκα και δεν σκάει αμέσως. Οσο για τη γλυκερίνη τη χρησιμοποιείς οταν θέλεις πολυ μεγάλες φούσκες...
Τώρα σχετικά με τις κατσαρίδες δεν εχω άποψη. Γιατι εδω που μένουμε δεν έχουμε κατσαρίδες (ευτυχώς δηλαδή γιατι δεν τις μπορω καθόλου).
Παλια ειχα δει ενα ντοκυμαντερ για ενα τσιρκο και ο κλοουν με τις σαπουνοφουσκες ελεγε οτι βαζουν γλυκερινη και αφηνουν το μειγμα να παλιωνει. Τα καινουρια υγρα για τα πιατα δεν κανουν πια σαπουνοφουσκες οπως παλια, εχουν αλλαξει πολυ, και υποπτευομαι οτι δεν περιεχουν γλυκερινη. Παντως ειναι πολυ ευκολο να βρεις, πουλανε στα φαρμακεια. Ετοιμαζομαι να φτιαξω ενα μεγαλο μπουκαλι και να παιζουμε ολη μερα!
Δεν νομίζω ότι θέλει φιλοσοφία, εγώ πάντα από μικρή ανακάτευα νερό με σαπούνι πιάτων και τέλος :)
Όσο για τη γλυκόζη διαφωνώ, σε περίπτωση που σκάσουν στο πάτωμα είναι πρώτης τάξεως πρόσκληση για τις κατσαρίδες! (και στο μπαλκόνι του αποκάτω να σκάσουν δηλαδή, τι φταίει ο άνθρωπος;)
Συγνώμη, αλλά σίγουρα η συνταγή λέει γλυκόζη;
Μήπως λέει γλυκερίνη;
Απλά ρωτάω, δεν ξέρω.
Πιο πολύ μας συμφέρει να χρειάζεται γλυκόζη, είναι πιο εύκολο να τη βρεις.
το δοκιμασα και δεν δουλευει.... καμια διαφορα απο το σκετο υγρο πιάτων...ακόμη και το παιδι τα καταλαβε...βελτιωθηκε λιγο με προσθηκη σαμπουαν...η γλυκοζη εχει σαν αποτελεσμα οταν σκαει η φούσκα να αφηνει ενα κολλωδες χνούδι σαν ζαχαρενιο ιστο αραχνης...υπεροχη ιδεα...οποιος την αντεγραψε απο το αμερικάνικο σάιτ καλυτερα να την ειχε δοκιμασει πρωτα..
Koρίτσια νερό και αva clean & care(πράσινο υγρό)! To δοκίμασα τυχαία και κάνει φοβερές φούσκες! (Όχι δε δουλεύω για το ava,xaxa!). Nομίζω ότι απλά δε θέλει να το κουνήσεις δυνατά για να ανακατευτεί! Δοκιμάστε το!
Γλυκόζη θέλει γιατι κρατάει περισσότερο η φούσκα και δεν σκάει αμέσως. Οσο για τη γλυκερίνη τη χρησιμοποιείς οταν θέλεις πολυ μεγάλες φούσκες... Τώρα σχετικά με τις κατσαρίδες δεν εχω άποψη. Γιατι εδω που μένουμε δεν έχουμε κατσαρίδες (ευτυχώς δηλαδή γιατι δεν τις μπορω καθόλου).
Παλια ειχα δει ενα ντοκυμαντερ για ενα τσιρκο και ο κλοουν με τις σαπουνοφουσκες ελεγε οτι βαζουν γλυκερινη και αφηνουν το μειγμα να παλιωνει. Τα καινουρια υγρα για τα πιατα δεν κανουν πια σαπουνοφουσκες οπως παλια, εχουν αλλαξει πολυ, και υποπτευομαι οτι δεν περιεχουν γλυκερινη. Παντως ειναι πολυ ευκολο να βρεις, πουλανε στα φαρμακεια. Ετοιμαζομαι να φτιαξω ενα μεγαλο μπουκαλι και να παιζουμε ολη μερα!
Δεν νομίζω ότι θέλει φιλοσοφία, εγώ πάντα από μικρή ανακάτευα νερό με σαπούνι πιάτων και τέλος :) Όσο για τη γλυκόζη διαφωνώ, σε περίπτωση που σκάσουν στο πάτωμα είναι πρώτης τάξεως πρόσκληση για τις κατσαρίδες! (και στο μπαλκόνι του αποκάτω να σκάσουν δηλαδή, τι φταίει ο άνθρωπος;)
Η φιλοσοφημένη απάντηση της υποχόνδριας!
Συγνώμη, αλλά σίγουρα η συνταγή λέει γλυκόζη; Μήπως λέει γλυκερίνη; Απλά ρωτάω, δεν ξέρω. Πιο πολύ μας συμφέρει να χρειάζεται γλυκόζη, είναι πιο εύκολο να τη βρεις.
Πολυ χρησιμο ευχαριστουμε!!!! Εκτος απο γκυκοζη γινεται ζαχαρη???