για 6-8 λουκουμάδες
350 γρ χλιαρό φρέσκο γάλα
2 φακελάκια μαγιά
260 γρ αλεύρι για τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
50 γρ ζάχαρη
50 γρ πουρέ πατάτας νιφάδες
2 κ.σ σπορέλαιο
1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ μέλι
ζάχαρη
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, τον πουρέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι και το σπορέλαιο και ζυμώνουμε ελαφρά. Αν η ζύμη κολλάει πολύ, προσθέτουμε 2 κ.σ ακόμα αλεύρι
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά
Παιρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τα χέρια μας ένα χοντρό φύλλο 1 1/2 δάχτυλο περίπου
Με μια κούπα κόβουμε κύκλους και με ένα καπάκι απο μπουκάλι κόβουμε το κέντρο κάθε κύκλου για να γίνει η τρύπα
Μαζέυουμε το ζυμάρι που έμεινε και με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες
Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα(όχι πολύ καυτό για να μην αρπάξουν εξωτερικά) για λίγα λεπτα μέχρι να ροδίσουν
Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο,ανακατεύουμε το βούτυρο με το μέλι,τους αλείφουμε και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη
Πηγή: Ακης Πετρετζίκης
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κάτι για λουκουμάδες/ντονατς φούρνου υπάρχει?