Εντάξει, φαντάζομαι πως όταν ακούτε την λέξη, σας συμβαίνει ότι και σε μένα… πλημμυρίζει το στόμα μου, και ταυτόχρονα αναρωτιέμαι που θα δοκιμάσω το πιο πετυχημένο Macaron..
Σε ένα γραφικό patisserie στο Παρίσι ή στην κουζίνα κάποιας Γαλλίδας food blogger… και οι δύο επιλογές δεν είναι ότι πιο εύκολο…
Έτσι λίγο πριν τις γιορτές, έβαλα κάτω όλη μου την μαεστρία, διάβαζα ημέρες και νύχτες, μετέφραζα κείμενα από τα Γαλλικά στα Ελληνικά, για να δω τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξω.. είδα βίντεο, ρώτησα φίλους, μεγάλη βοήθεια και ένα τεράστιο ευχαριστώ χρωστώ στην Κική Ξανθάκη, έμπειρη Foodblogger και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, χομπίστρια ζαχαροτεχνικής και πολλά πολλά άλλα…
Εκείνη μου έδωσε μια συνταγή, επίσης γνωστής Ελληνίδας Foodblogger, της Εύας από το Funkycook.. Ήταν πολύ καλή, μπορείτε να την δείτε ολοκληρωμένη εδώ..
Έφτιαξα λοιπόν για πρώτη φορά macarons με γεύση και χρώμα lime, γέμιση από κρέμα bitter ganache που έλιωναν στο στόμα.. τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο…
Θα χρειαστείτε:
· 60 gr. ασπράδια αυγών
· 45 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
· 62 gr. σκόνη αμυγδάλου
· 124 gr. άχνη ζάχαρη
· 1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
· ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
· Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ωραία δεμένη μαρέγκα, και μετά προσθέτουμε αναδεύοντας απαλά με την μαρίζ τα υπόλοιπα υλικά.. φροντίζουμε να δέσει το μείγμα χωρίς πολλές και απότομες κινήσεις που θα μας διώξουν τον αέρα.
Με ένα κορνέ αραδιάζουμε μικρές μπαλίτσες στο ρηχό ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να απλώσουν, και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 160.
Για περισσότερες και αναλυτικότερες οδηγίες, το Macaron Project θα σας λύσει κάθε Macaroνοαπορία!!
Ναι οκ… για όλους δεν είναι εύκολο, αλλά γι αυτούς που νιώθουν την ανάγκη να αφιερώσουν λίγη ώρα στην παρασκευή ενός γλυκίσματος με τόσες ευαισθησίες, αυτή η συνταγή της Εύας θα κάνει να νιώθετε ασφαλής!
Το παν σε ένα macaron είναι το κρακ, όταν το δαγκώνεις, και η υγρή του καρδιά να πλημμυρίζει το στόμα με αρώματα και γεύσεις.. είναι εμπειρία… και αν δοκιμάσατε κάπου που αξίζει, δεν έχετε παρά να μας πείτε που και πως….
Καλή επιτυχία φίλοι μου!!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο