3 3/4 φλιτζάνια γάλα πλήρες
3/4 φλιτζάνι ρύζι arborio
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)
6 κουτ.γλυκ. τριμμένη σοκολάτα
6 ξύλα κανέλας (προαιρετικά)
1. Ρίχνετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μείγμα σε δυνατή φωτιά να πάρει μία πρώτη βράση, ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 12΄με 15΄ ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
2. Εν τω μεταξύ γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό και εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους. Την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μπολ την σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης και όταν είναι έτοιμη αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
3. Αποσύρετε και την κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι από την φωτιά και με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ενσωματώνετε το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνετε λίγο από το ρυζόγαλο στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ρίχνετε στην συνέχεια όλο το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο ρυζόγαλο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας μοιράζετε το ρυζόγαλο σε 6 ποτήρια. Τοποθετείτε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης στην επιφάνεια κάθε ρυζόγαλου για να μην κάνει κρούστα και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν για 2 ώρες.
4. Βγάζετε τοπ ρυζόγαλο από το ψυγείο 10 λεπτά πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα, στολίζετε με το ξύλο κανέλας και σερβίρετε.
Μπορείτε αντί για αρμπόριο να χρησιμοποιήσετε καρολίνα.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο