Για το κέικ
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. αλάτι
¾ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ φλιτζάνι γάλα
Για το γλάσο
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το πασπάλισμα
2 κ.σ. πολύχρωμη τρούφα
Σε ένα μπολ, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα προσέχοντας να καθαρίσετε τα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να χτυπηθούν τα υλικά καλά.
Παίρνετε 2 ταψιά για cupcakes 12 θέσεων και βάζετε στις υποδοχές τις ειδικές χάρτινες φόρμες. Γεμίζετε κάθε υποδοχή με το μείγμα περίπου κατά τα ¾. Ψήνετε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε τα cupcakes από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφαιρείτε από το ταψί, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο με το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια λεία κρέμα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνετε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί πλήρως στο γλάσο. Μεταφέρετε το γλάσο σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και καλύπτετε την επιφάνεια των cupcakes. Πασπαλίζετε με την χρωματιστή τρούφα και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αυτά τα cupcakes είναι καλύτερα να τα καταναλώσετε την ημέρα που τα φτιάξατε, γιατί όσο μένουν το γλάσο παγώνει και σπάει και το χρώμα του γίνεται πιο σκούρο.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πολύ εύκολη συνταγή, πρωτότυπο το γαλάζιο χρώμα, τέλειο θα είναι για βάπτιση!!!