3 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κιλό φέτα σκληρή τριμμένη
1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα του ταψιού
Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το γιαούρτι, την φέτα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε. Στην συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί (το πάχος του χυλού δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα εκατοστό), το αλείφετε με το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 150-180 βαθμούς. Από πάνω πρέπει να ροδίσει και να φουσκώσει.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Εάν θέλετε να γίνει πιο πικάντικη η πίτα σας, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με λίγες λιαστές ντομάτες.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο