4 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
Ξύσμα πό 1 πορτοκάλι
1 βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για το πασπάλισμα
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίχνετε την πορτοκαλάδα και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά. Μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, όχι περισσότερο.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα. Την τινάζετε να φύγει ή περίσσια ποσότητα αλευριού και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.
Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την πορτοκαλάδα. Επειδή δεν τα θέλω καθόλου τα αναψυκτικά και προσθέτει κι έξτρα ζάχαρη στο γλυκό, υπάρχει η δυνατότητα να μπει φυσικός χυμός πορτοκάλι με μαγειρική σόδα, κι αν ναι, σε τι αναλογία ή ν' αντικατασταθεί το αναψυκτικό με ίδια ποσότητας αναψυκτικού σόδας; Ευχαριστώ πολύ!
Νόστιμο ακούγεται αλλά νομίζω λίγο άτοπο να μπει τέτοια συνταγή σε ομάδα που απευθύνεται σε μαμάδες καθόσον η ανθρακούχα πορτοκαλάδα το καθιστά ανθυγιεινό και πιστεύω ότι οι περισσότερες από εμάς προσπαθούμε να βρούμε υγιεινές επιλογές για τα παιδιά μας. Φιλικά, Μαμά Πέννυ