Μια εύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας!
Υλικά (για 8 άτομα)
2 κιλά χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
15-20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 φλυτζάνια κόκκινο γλυκό ή ημίγλυκο κρασί
χυμό από 3-4 πορτοκάλια
δεντρολίβανο αποξηραμένο
4-5 κουταλιές σούπας μέλι
2/3 ποτηριού κονιάκ
4 κουταλιές σούπας κρέμα βαλσάμικου
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε λίγο λάδι και προσθέτουμε το χοιρινό. Αφού πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί ,το κονιάκ και την κρέμα μπαλσάμικου. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι ,το δεντρολίβανο και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά 45-55 λεπτά. Λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα (τα προσθέτουμε στο τέλος ώστε να μην λιώσουν ) και αλατοπίπερο.
Και καλή σας όρεξη!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο