(18-20 μπισκότα)
1 φλ. αμύγδαλο τριμμένο
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. κανέλα σκόνη
Χτυπάω στο μπλέντερ το αμύγδαλο μέχρι να γίνει σκόνη. Στην συνέχεια βάζω στο μπλέντερ την καστανή ζάχαρη μέχρι να “σπάσει”. Ανακατεύω σε ένα σκεύος την ζάχαρη, το αμύγδαλο, την κανέλα και στην συνέχεια προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και σιγά σιγά ενσωματώνω και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια. Κάνω το ζυμάρι μου ρολό και κόβω τα μπισκότα με το μαχαίρι. Τα τοποθετώ, όρθια σε λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 15-18 λεπτά. Μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή και να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα. Ακόμα, αν δεν τα θέλετε τραγανά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με φαρίνα,να τα πλάσετε σε στρογγυλά μπισκοτάκια και να τα ψήσετε για 12-15 λεπτά. Καλοφάγωτα!
[divider]
Ακολουθήστε τις The Veggie Sisters στο theveggiesisters.gr, αλλά και στην Facebook σελίδα τους!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο