Εύκολο, γρήγορο και ντελικάτο σε γεύση φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε μόλις σε 15 λεπτά.
1 κιλό γαύρο
1 φλιτζάνι, κρασί λευκό
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη ντομάτα σε ροδέλες
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Καθαρίζετε το γαύρο και αφαιρείτε τα κεφάλια. Τον πλένετε πολύ καλά και τον τοποθετείτε ακτινωτά σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το λεμόνι, αλατοπιπερώνετε.
Αραδιάζετε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας , πασπαλίζετε με την ρίγανη και ελάχιστο αλάτι.
Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά . Ανοίγετε το καπάκι και συνεχίζετε για 3-4 ακόμα λεπτά το μαγείρεμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με το ζουμάκι του.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Δοκιμάστε το και με μικρή σε μέγεθος σαρδέλα ή σαλάχι φέτα. Αν θέλετε προσθέσετε λίγη κάπαρη προς το τέλος όμως, για να μην σας πικρίσει.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο