1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
2 φλιτζάνια δάκρυα σοκολάτας
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
3 1/2 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
1. Σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ στρώνετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα σαν πλισέ.
2. Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας και τέλος το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 30′.
4. Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα υλικά για το σιρόπι για 5′ -10′. Σιροπιάζετε το γλυκό κρύο με χλιαρό το σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό να σταθεί για 15 λεπτά και το σερβίρετε σε κομμάτια αφού πασπαλίσετε με λίγη άχνη ζάχαρη.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ολόκληρα χοντοκομμένα κομμάτια σοκολάτας.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Στην εκτέλεση γραφει για καλαμποκελαιο ενώ στα υλικά όχι...τελικά πόσο καλαμποκέλαιο βάζουμε;;;;;