5 φλιτζάνια αγελαδινό γάλα
10 κουτ. σουπ. πραλίνα φουντουκιού
6 κουτ. σουπ. κόρνφλάουρ
10 φράουλες φρέσκιες
10 κομμάτια ανανά φρέσκο
Τριμμένη σοκολάτα
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το ¼ της κούπας γάλα και το κόρνφλάουρ και ομογενοποιείτε.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα, την πραλίνα φουντουκιού, και τα ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Χαμηλώνετε την ένταση της θερμοκρασίας και το αφήνετε να πάρει μια μικρή βράση. Στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι η πραλίνα φουντουκιού να λιώσει καλά μέσα στο γάλα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει 2-3 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δοκιμάσετε και να προσθέσετε περισσότερη πραλίνα φουντουκιού αν το επιθυμείτε.
Μετά προσθέτετε τον πολτό του κόρνφ λάουρ ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να μη σβολιάσει. Βράζετε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει παχύ και να καλύπτει την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες ή περισσότερο.
Λίγο πριν το σερβίρισμα ή μόλις παγώσει τη γαρνίρετε με σπασμένα σοκολατένια μπισκότα ή ροζέτες σαντιγί.
Σατινέ, λεία και σοκολατένια πουτίγκα έτοιμη στο άψε-σβήσε. Μπορείτε να την σερβίρετε επίσης με ψητές μπανάνες. Μπορείτε αν θέλετε να σερβίρετε αυτή την πουτίγκα ζεστή. Εναλλακτικά μπορούμε να τη γαρνίρουμε με καρύδια ή κανέλα ή πράσινο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή και αστεροειδή γλυκάνισο. Σερβίρετε κρύα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο