1 1/2 φλιτζ .τσαγ. ελαιόλαδο
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κανέλλα τριμμένη
3 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
6 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 κουτ. γλυκ. ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι, ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη σε έξι ποτήρια καυτό νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αδειάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και αφήνετε να ζεσταθεί τόσο όσο να αρχίσει να εμφανίζετε πρώτος καπνός. Ρίχνετε αμέσως το σιμιγδάλι και αρχίζετε αμέσως να ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να αρχίσει να σκουραίνει. Τότε βάζετε και το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Μόλις το σιμιγδάλι ψηθεί και πάρει ένα αρκετά σκούρο καφέ χρώμα, ρίχνετε σιγά το σιρόπι και ανακατεύετε συνέχεια έτσι ώστε να μην σας φουσκώσει πολύ και ξεχειλίσει. Όταν το σιμιγδάλι απορρόφηση το σιρόπι, κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζετε με μια βαμβακερή πεσέτα για 10 περίπου λεπτά.
Παίρνετε με το κουτάλι της σούπας λίγο λίγο τον χαλβά και τον ακουμπάτε σε μια πιατέλα (μπορείτε να τη στρώσετε με λεμονόφυλλα ή φύλλα νεραντζιάς) ή τον αδειάζετε σε μια φόρμα .
Πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα και σερβίρετε.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο