Από τη μέρα που πρωτοανέβασε τη συνταγή της, βλέπουμε παντού στο Facebook ανθρώπους να ορκίζονται στην επιτυχία της. Όλοι μιλούν για το νοστιμότερο τσουρέκι, μαλακό και αφράτο, γεμάτο ίνες. Μια που το φτιάχνεις μια που το τρως! Χαρά μας λοιπόν να φιλοξενούμε τη συνταγή της Mamangelic αυτής της φοβερής και τρομερής μανούλας στο eimaimama!
Ζεσταίνουμε γάλα και νερό πολύυυυυ ελαφρά (ίσα να νιώσουμε ότι χλιάρυνε, όχι πάνω απο 30 βαθμούς!) και διαλύουμε τη μαγιά.
Κατόπιν, βάζουμε στο μίξερ μας τα υλικά με την εξής σειρά..
Γάλα, νερό, μαγιά, ζάχαρες (και τα δύο είδη), αυγά, μυρωδικά, βούτυρο και ξεκινάμε ανάδευση.
Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μας (όχι όλο μαζί!).
Δυναμώνουμε το μίξερ μας (όχι τέρμα, κανονική ταχύτητα) και περιμένουμε να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο (με το αλεύρι του σούπερ χρειάστηκε 7-10 λεπτά, με του φούρνου 5-7 λεπτά ζύμωμα).
Σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει αρκετά (το πολύ 2 ώρες) και να διπλασσιαστεί τουλάχιστον (εγώ ζεσταίνω λίγο το φούρνο στους 50 όσο ζυμώνω και μόλις είναι να φουσκώσει το ζυμαρι σβήνω το φούρνο και αφήνω λάμπα μόνο αναμμένη, είναι η ιδανική θερμοκρασία!).
Μόλις φουσκώσει πατάμε το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, πλάθουμε τα τσουρέκια μας (ίσως χρειαστεί λίιιιγο βουτυράκι στο πλάσιμο, ίσως και όχι), αφήνουμε να φουσκώσουν κανά μισάωρο, αυγουλώνουμε με σκέτο ασπράδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, πάνω και κάτω αντιστάσεις, χαμηλή σχάρα, με ένα μπόλ με βραστό νερό στον πάτο του φούρνου (θέλει υγρασία 70-85% το τσουρέκι για να γίνει τέλειο!)..
Τα κανονικά τσουρέκια είναι έτοιμα γύρω στα 30-40 λεπτά (δείτε τις φωτό για να καταλάβετε πώς είναι έτοιμο), τα μικρότερα σαφώς πιο σύντομα!
Δοκιμάστε τα και ενθουσιαστειτε!!
Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Μόλις έκανα τα τσουρέκια σου! Καταπληκτική συνταγή σε ευχαριστώ πολύ! Εγώ δεν έχω μίξερ και γι'αυτό τα έκανα με το χέρι (πήρε λίγο παραπάνω αλεύρι) αλλά βγήκαν τέλεια!!! Δεν νομίζω να προλάβουν την ημέρα της ανάστασης... σίγουρα θα ξαναφτιαξω!
Εψαχνα πολυ καιρο τη συνταγη που μου ταιριαζει. Σημερα εφτιαξα το δικο σου τσουρεκι να το δοκιμασω . Συγχαρητηρια...!!!! Απλα...."το τελειο τσουρεκι" !!!!??? σ ευχαριστω???
Συγχαρητήρια!!!!!!! Ειναι ασυναγωνιστα τα καλυτερα σπιτικά τσουρέκια. Και πάλι συγχαρητήρια καλύτερα και από Ζαχαροπλαστειο.
Καλησπέρα τα τσουρέκια φαίνονται υπέροχα και θέλω νατην κάνω . Η μαγιά 45 γραμμάρια φρέσκια η φακελάκια ;
Τα φτιαχνω 3 χρονια τωρα χωρις και γινονται υπεροχα!!!!??????
Super τσουρέκι. Δεν ήξερα γιατην ζάχαρη, τέλεια ιδέα.
Τέλεια!!!εγω τρώω μόνο του εμπορίου αλλά πιστέψτε με δεν απέχουν καθόλου!!!εκανα κι εγώ τη ζάχαρη ιμβερτοποιημενη...κατσπληκτικα!!!!μπραβο σου!!!
Έγιναν τέλεια! Τα έκανα χωρίς να αλλάξω το παραμικρό, έκανα και την ιμβερτοποιημένη ζάχαρη. Με το αλεύρι "ΕΚΛΕΚΤΟ"για τσουρέκια και χρειάστηκε 650 γραμμάρια.Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες της συνταγής. Καλό Πάσχα!
Φαινεται πεντανοστιμο!!!Θα το φτιαξω σιγουρα!τα μυρωδικα σε τι ποσοτητα τα βαζεις?
φαινεται ωραιοο