Μια ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ και πεντανόστιμη μακαρονάδα με λιαστές ντομάτες φτιάξαμε παρέα με την αγαπημένη Mamatsita στο «Τρώμε Μαζί» του ANT1! Kαι μάλιστα χρειαστήκαμε μόνο ΕΝΑ σκεύος! Δοκιμάστε την, θα γίνει από τις αγαπημένες σας! Και αν δεν τρελαίνεστε για λιαστές ντομάτες, αντικαταστήστε με κάποιο υλικό της προτίμησής σας!
250 γρ. σπαγγέτι
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 ½ κούπα γάλα
10-12 λιαστές ντομάτες
¼ τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τη σκελίδα σκόρδο και σε μία φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου wok, σοτάρουμε και τα δύο υλικά σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, το γάλα, τα ζυμαρικά και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημειώνουμε ότι τα ζυμαρικά μας πρέπει να σκεπάζονται από το ζωμό και το γάλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε να πάρει μία βράση. Μόλις το φαγητό μας αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και φροντίζουμε, κατά διαστήματα, να ανακατεύουμε.
Τα ζυμαρικά θα χρειαστούν 10-12 λεπτά για να βράσουν και να απορροφήσουν τα υγρά. Μόλις βράσουν, πασπαλίζουμε το πιάτο μας με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε. Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι πολύ πηχτή και τα μακαρόνια δεν είναι έτοιμα ακόμη, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό ή γάλα.
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο