1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
20 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
5 κουτ. σουπ. καρύδα
50 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
5 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 φλιτζάνι καρύδα
Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια.
Σε ένα μπολ ρίχνετε την καρύδα και ρολάρετε τα τρουφάκια ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Αραδιάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο αμύγδαλο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο