300 γρ αλεύρι κίτρινο για ζυμωτό ψωμί
100 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
100 γρ αλεύρι ολικής
1 φακελάκι ξερή μαγιά
10 γρ ζάχαρη
(100 + 130 γρ ) ζεστό νερό
50 γρ ελαιόλαδο
1 γ.κ αλάτι
4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο χωρίς το κλωνάρι)
1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο χωρίς το κλωνάρι)
100 γρ ελιές κομένες σε ρεδέλες
1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε το ψευτοπροζύμι να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά δηλαδή. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας από το κίτρινο αλεύρι και τα 100 γρ ζεστό νερό. Όχι καυτό γύρω στους 40 βαθμούς. Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να ενεργοποιηθεί. Να βγάλει φουσκάλες και να γίνει κάπως έτσι:
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ελιές και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο εύπλαστο ζυμάρι που δεν κολλάει. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Βοηθάει πολύ, να μην είναι κοντά σε ανοιχτό παράθυρο, αλλά σε ζεστό μέρος. (Tip: Μπορείτε να ανάψετε το μάτι της κουζίνας για λίγο, να το κλείσετε και να αφήσετε το μπολ επάνω)
3. Μετά από 30 λεπτά και αφού έχει διπλασιαστεί προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα
5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια αν θέλουμε να φτιάξουμε ατομικά ή σε ένα ενιαίο καρβέλι
6. Λαδώνουμε ελαφρά τις μπάλίτσες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 45-55 λεπτά
Ονομάζομαι Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Δουλεύω στον τραπεζικό τομέα και είμαι η μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών.
Ο ερχομός του πρώτου μου παιδιού με έκανε να θέλω να προσφέρω στην οικογένειά μου ό,τι το καλύτερο. Αυτό έχει να κάνει και με τη διατροφή, καθώς πάντα ήμουν οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή μου από πολύ νωρίς. Θυμάμαι πως όταν δοκίμαζα κάτι και μου άρεσε πάντα ρωτούσα «πώς το έκανες;».
Οι συνταγές που παρουσιάζω στο blog μου είναι δικές μου και όχι παραλλαγές άλλων. Στόχος μου εκτός από το εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, είναι η ορθή χρήση υλικών, ο εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος καθώς και ο σωστός συνδυασμός των τροφικών ομάδων. Τέλος, θεωρώ ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο