½ λίτρο γάλα
60 γρ μαργαρίνη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Μοσχοκάρυδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκό
2 αυγά
½ κιλό τυρί φέτα ΜΕΒΓΑΛ (τριμμένη)
¼ κιλό Μακεδονικό MEΒΓΑΛ τριμμένο ή γραβιέρα
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο)
1 κουτ. σούπας φυτίνη γα το κόλλημα του φύλλου
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην μας κολλήσει. Προσθέτουμε το γάλα σιγά, σιγά και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το άσπρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο , ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε την μπεσαμέλ να αναπνεύσει ανακατεύοντας και προσθέτουμε την φέτα που την έχουμε τρίψει με τα χέρια μας και το Μακεδονικό επίσης τριμμένο.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα δυο αυγά που τα έχουμε κτυπήσει με το πιρούνι.
Ανακατεύουμε την ζύμη που θα πρέπει να είναι σταθερή. Την αφήνουμε να ανασάνει για μισή ώρα στο ψυγείο.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες των 6 εκατοστών περίπου. Τα τοποθετούμε μέσα σε μια καθαρή πετσέτα για να μην στεγνώνουν.
Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη ζύμη και την τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου, όπως σας δείχνω στη φωτογραφία.
Μετά αρχίζουμε να σχηματίσουμε τρίγωνο και στο τέλος κολλάμε το φύλλο με λίγη από την Φυτίνη που έχουμε λιώσει.
Φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αλλά είναι πανεύκολο και μπορείτε να μάθετε και στα παιδιά σας να κάνουν τα τριγωνάκια.
Για να εξασκηθείτε χρησιμοποιήστε χαρτί στην αρχή.
Τα τηγανίζετε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές και τα σερβίρετε ζεστά.
Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σε σειρές και θα έχετε πάντα κάτι να δώσετε σε μια ξαφνική επίσκεψη.
Σας διαβεβαιώνω ότι όλοι θα ξετρελαθούν!
Καλή επιτυχία!!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο