(18-20 κομμάτια)
1 1/4φλ. αλεύρι γοχ
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. αποξηραμένα cranberries
1/4 φλ. goji berries
3/4 φλ. φυστίκια Αιγίνης ψημένα
1/2 φλ. φυστίκια Αιγίνης περασμένα στο μπλέντερ
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. νερό
1κσ κοπανισμένος λιναρόπορος+3κσ νερό
1 κγ μπέικιν πάουντερ
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
Σ’ ένα φλυτζάνι ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό κ το αφήνω στην άκρη.
Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την καστανή ζάχαρη, τα περασμένα στο μπλέντερ φιστίκια.
Προσθέτω το ελαιόλαδο, τον λιναρόσπορο κ το νερό.
Προσθέτω τα αποξηραμένα cranberries, τα goji berries και τα ψημένα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι, το χωρίζω στα δυο και φτιάχνω δυο μπαστουνάκια, τα ακουμπάω πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφω με λίγο νερό και τα πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Βγάζω τα μπαστουνάκια από τον φούρνο, τα αφήνω περίπου ένα μισάωρο να κρυώσουν και τα κόβω σε ισοπαχείς φέτες, τις απλώνω στην λαδόκολλα και τις ψήνω για 7 λεπτά από κάθε πλευρά στους 180 βαθμούς.
Καλοφάγωτα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο