Εύκολα, ανάλαφρα, γρήγορα και κυρίως πεντανόστιμα!
3/4 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κουτ. σουπ. κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λίγα φύλλα μαϊντανού
1/2 λεμόνι κομμένο ακτινωτά στη μέση
Σε ένα μεγάλο ρίχνετε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Πλάθετε με το μείγμα μικρά κεφτεδάκια.
Αραδιάζετε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τον μαϊντανό και το λεμόνι.
Αντί για παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε πεκορίνο ή όποιο άλλο τυρί σκληρό ελληνικό προτιμάτε.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο