Δροσερή, σπιτική, με πλούσια υφή και καραμελένια γεύση, ένα γλυκό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
225 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
340 mL γάλα εβαπορέ
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
Σε μια βαριά κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα χρυσό χρώμα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνετε γρήγορα σε μικρά αντικολλητικά φορμάκια ψησίματος ή σε ένα σκεύος για σουφλέ, μετακινήστε το έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος, αφήστε το για 10′.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη καραμελωμένη ζάχαρη.
Τοποθετείτε το σκεύος σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Βάζετε μέσα στο μεγαλύτερο σκεύος ζεστό νερό μέχρι να καλύψει 2,5 εκ. περίπου από τον πάτο (μέθοδος μπεν μαρί). Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50′-60′ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο το μείγμα.
Μεταφέρετε το σκεύος με το γλυκό σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα. Το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες. Για να τα ξεφορμάρετε, περνάτε ένα μαχαίρι ανάμεσα από το γλυκό και το φορμάκι και το αναποδογυρίζετε σε μικρά πιατάκι και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αρωματίζετε τη κρέμα ή με βανίλια ή με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο