Στην καθημερινότητά μας, καταστάσεις αλλά και άνθρωποι μπορεί να μας απογοητεύσουν και μας κάνουν να χάσουμε την ενέργεια και την όρεξή μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μάθετε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να παραμείνει θετικός σε δύσκολες καταστάσεις.

Δοκιμάστε αυτές τις 7 ασκήσεις για να βοηθήσετε τον εγκέφαλό σας να παραμείνει θετικός:

1. Καθημερινή ευγνωμοσύνη

«Η ευγνωμοσύνη είναι η πιο όμορφη άνθηση που πηγάζει από την ψυχή ». – Henry Ward Beecher

Τοποθετήστε το ημερολόγιο σας ή ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σας και κάθε πρωί που ξυπνάτε κάντε συνήθεια να γράφετε τουλάχιστον τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την οικογένεια και τη δουλειά μέχρι μια ξεκούραστη νύχτα ή μια όμορφη ανατολή – ό,τι είναι θετικό στη ζωή σας αξίζει μια ευχαριστήρια σημείωση από την ψυχή σας. Όταν η προσοχή επικεντρώνεται στην ευγνωμοσύνη, αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμονες θα επεκταθούν.

Αν είναι δύσκολο να σκεφτείς κάτι αμέσως, συνειδητοποιήστε ότι μόλις συνέβη κάτι για το οποίο μπορείτε να είστε ευγνώμονες … ξυπνήσατε σήμερα! Είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή!

2. Μείνετε Συγκεντρωμένοι

Η διατήρηση της συγκέντρωσή σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας θα σας βοηθήσει να μην εκτροχιαστείτε από την αρνητική ενέργεια που προσπαθεί να επηρεάσει τη θετική στάση σας. Μπορείτε να ενισχύσετε τη συγκέντρωσή σας με πολλές δραστηριότητες, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, το περπάτημα στη φύση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θέτει το μυαλό σας σε ηρεμία. Όταν το μυαλό σταματήσει, η ψυχή μπορεί να μιλήσει. Η ηρεμιστική ενέργεια που παράγεται από μια καλή άσκηση συγκέντρωσης περιβάλλει το σώμα, προάγοντας ένα ακλόνητο πνεύμα που σίγουρα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε θετικοί.

«Μέσα σε σας, υπάρχει μια ακινησία και ένα ιερό στο οποίο μπορείτε να στραφείτε ανά πάσα στιγμή και να είστε ο εαυτός σας». – Hermann Hesse

3. Μείνετε δραστήριοι

Το ρητό «Ένα αδρανές μυαλό είναι το εργαστήρι του διαβόλου» δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό. Όταν το μυαλό επικεντρώνεται στην επιτυχή ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος της ημέρας, η αρνητική ενέργεια είναι αδύναμη. Τώρα μπορεί να αναρωτηθείτε:  «αλλά τι γίνεται με τους εξωτερικούς παράγοντες που μας ταράζουν;»

Υπάρχουν πάντα πράγματα, άνθρωποι και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να σας χαλάσουν τη διάθεση,  αλλά εκεί που διάφορες ασκήσεις, όπως οι ασκήσεις συγκέντρωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε νικητές στην αναμέτρησή σας με τέτοιου είδους προκλήσεις.

4. Φάτε, πιείτε και κοιμηθείτε καλά

Έχει γίνει γνωστό εδώ και εκατοντάδες χρόνια ότι η πρόσληψη τροφής, νερού και ύπνου μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας και την ψυχική υγεία. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι ανεπάρκειες των βιταμινών από μόνες τους μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία και μπορεί να οδηγήσουν σε άγχος, κατάθλιψη, εθισμούς και άλλες ψυχολογικές διαταραχές.

Και όταν πρόκειται για ύπνο, τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι στερούνται του ύπνου, αισθάνονται πιο ευερέθιστοι, θυμωμένοι και εχθρικοί. Διατηρήστε ένα καλό πρόγραμμα ύπνου και θα αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι, πιο φιλικοί και πιο ανανεωμένοι κάθε μέρα. Μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σας όπως αυτές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Φάτε ολόκληρες τροφές, πίνετε πολύ νερό και κοιμούνται 8 ώρες όσο πιο συχνά μπορείτε.

5. Βοηθήστε τους άλλους

Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε τον εαυτό σας να παραμείνει θετικός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι να βοηθήσετε άλλους να παραμείνουν θετικοί επίσης. Όταν οι άλλοι δεν αισθάνονται καλά, τότε είναι που χρειάζονται περισσότερη θετική ενέργεια. Αντί να αποφύγετε την αρνητική τους ενέργεια, φοβούμενος ότι θα επηρεάσει και εσάς, μεταδώστε τους τη θετική σας ενέργεια και θα βοηθήστε να λάμψει το φως για να φωτίσει την ημέρα τους! Θα αφήσετε την κατάσταση γνωρίζοντας ότι έχετε δημιουργήσει ένα κυματισμό και πολλαπλασιάσετε τη θετική ενέργεια στο περιβάλλον σας, και αυτή η ενέργεια θα επιστρέψει σε εσάς δεκαπλάσια!

6. Υποσυνείδητη επανακατάρτιση και εσωτερική επούλωση

Μερικές φορές, για να έχουμε μια θετική στάση προς τα έξω, θα πρέπει να αποκαλύψουμε και να απελευθερώσουμε τις προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες που έχουμε παγιδευμένες μέσα μας. Η ψυχοθεραπεία είναι ένας πολύ καλός τρόπο να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία. Το ταξίδι της ανακάλυψης του εσωτερικού μας κόσμου έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει την αρχική πληγή που θα μπορεί να έχει δημιουργηθεί από την παιδική μας ηλικία, μια κακή σχέση ή μια τραυματική εμπειρία.

“Το γεγονός είναι ότι μπορείς να μεταμορφώσεις τη ζωή σου. Έχετε πραγματικά αυτή τη δύναμη. “

Όταν φροντίζετε την πληγείσα περιοχή  με αγάπη και θετική ενέργεια, η συναισθηματική πληγή μπορεί να θεραπευτεί και ο φόβος να απελευθερωθεί. Αυτό το έργο θα σας βοηθήσει όχι μόνο να επιτύχετε μια πραγματικά θετική νοοτροπία αλλά και να προχωρήσετε μπροστά χωρίς να τη χάσετε!

7. Ακολουθήστε το πάθος σας

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε θετικοί κάθε μέρα είναι να βεβαιωθείτε ότι κάνετε αυτό που αγαπάτε! Εάν η δουλειά ή το χόμπι σας περιλαμβάνει κάτι που σας κάνει να νιώθετε ένοχος ή κάτι που σας απομακρύνει από το σημείο που επιθυμείτε να είστε στη ζωή, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε.

Γράψτε τρία πράγματα που σας αρέσει να κάνετε, ακολουθούμενα από τρεις θετικές αλλαγές που θα θέλατε να δείτε στον κόσμο. Συγκρίνετε αυτό με τον τρέχοντα τρόπο ζωής σας και δείτε πώς ταιριάζουν. Το να βρίσκεστε σε ευθυγράμμιση με αυτό που ζητά η ψυχή σας είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της διατήρησης θετικής κατά τη διάρκεια της ζωής σας– εμπιστεύεστε μας, έτσι είναι πιο εύκολο!

πηγή naturalsoul.gr