Η κατασκευή κεριών είναι μία εύκολη και δημιουργική διαδικασία, μέσα από την οποία μπορείς να δημιουργήσεις άπειρους συνδυασμούς κεριών. Από αρωματικά μέχρι χρωματιστά κεριά, μπορείς να φτιάξεις πραγματικά εντυπωσιακές δημιουργίες!
Επιπλέον, στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμα κιτ που κάνουν τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις πρώτα μόνος/-η σου, ώστε να δημιουργήσεις ελεύθερα τα κεριά που έχεις ονειρευτεί!
Το κερί σόγιας είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον και κατάλληλο για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν κερί μέλισσας ή μείγμα παραφίνης-στεατίνης για την κατασκευή κεριών. Επίσης, τα υπολείμματά του κεριού σόγιας καθαρίζονται εύκολα με υγρό πιάτων και νερό.
Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς για την κατασκευή των κεριών σου! Μπορείς να τα προμηθευτείς σε οποιοδήποτε κατάστημα με υλικά Hobby και κηροπλαστείας.
Υλικά για 5 μεσαία κεριά:
Εξοπλισμός:
Αρχικά, χρειάζεται να καθαρίσεις προσεκτικά τα δοχεία που έχεις επιλέξει για την κατασκευή κεριών.
Το φιτίλι που θα επιλέξεις χρειάζεται να είναι λίγο παραπάνω σε μέγεθος από αυτό του τελικού αποτελέσματος, ώστε να μπορέσει να στερεωθεί επιτυχώς στο δοχείο.
Έπειτα πρόσθεσε το φιτίλι, μέχρι να ακουμπήσει στον πάτο του δοχείου και στερέωσε το με ένα μανταλάκι στην κορυφή του δοχείου.
Σε περίπτωση που το μανταλάκι είναι μικρό για τη διάμετρο του δοχείου, προτίμησε ένα μεγαλύτερο ξυλάκι ή πιρούνι και τύλιξε το φιτίλι γύρω από αυτό.
Τέλος, στρώσε λίγες εφημερίδες στον πάγκο εργασίας σου και βάλε λίγο νερό στο μεγαλύτερο κατσαρολάκι για να ζεσταθεί.
Βάζεις το κερί σόγιας στο άδειο κατσαρολάκι και το τοποθετείς πάνω από την κατσαρόλα με το νερό.
Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, χαμηλώνεις την ένταση και ανακατεύεις το κερί μέχρι να λιώσει όλο.
Μόλις λιώσει το κερί, αφαιρείς το κατσαρολάκι από το ζεστό νερό και προσθέτεις τον κύβο του χρώματος ή τις κηρομπογιές. Ανακατεύεις απαλά μέχρι να λιώσει το χρώμα και προσθέτεις το άρωμα.
Τα 50ml αρώματος είναι αρκετά για τον αρωματισμό 2 κιλού κεριού σόγιας. Ανακατεύεις απαλά όλα τα υλικά μέχρι να μην υπάρχουν φυσαλίδες.
Μπορείς να παραλείψεις και αυτά τα βήματα σε περίπτωση που δε θέλεις το κερί σου να έχει χρώμα ή και άρωμα.
Αφήνουμε λίγα λεπτά το κερί να κρυώσει. Αν έχεις θερμόμετρο, η θερμοκρασία του κεριού χρειάζεται να φτάσει στους 55-60°C.
Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις και όποιο αντικείμενο θέλεις να έχει το κερί σου (πέταλα λουλουδιών, διακοσμητικά κτλ) στο δοχείο ή στο λιωμένο κερί. Προσοχή στην επιλογή των αντικειμένων, ώστε να μην αποχρωματιστούν στις υψηλές θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα πλαστικά παιχνιδάκια.
Έπειτα γεμίζεις προσεκτικά τα δοχεία σου με το υγρό κερί και τα αφήνεις για μία περίπου ημέρα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Μόλις κρυώσει το κερί, κόβεις το περισσευούμενο φιτίλι και το αφήνεις σε ύψος περίπου 1-2 εκατοστά από την επιφάνεια του κεριού. Τα κεριά σου είναι έτοιμα να τα ανάψεις και να τα δωρίσεις!
Παρακάτω σου παρουσιάζουμε περισσότερες έξυπνες ιδέες για την κατασκευή κεριών, ώστε να τις ξεσηκώσεις και για τα δικά σου:
περισσότερα στο blog.douleutaras.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο