Τώρα που αναπόφευκτα έχεις κλειστεί στο σπίτι, είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ανακαλύψεις με την άνεσή σου υπέροχα λογοτεχνικά και μη έργα. Και μάθε ότι υπάρχουν όχι μία, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον πέντε ελληνικές διαδικτυακές σελίδες όπου θα βρεις απολύτως δωρεάν άπειρα ηλεκτρονικά βιβλία να κατεβάσεις και να διαβάσεις! Δες παρακάτω και καλή ανάγνωση!
Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Περιλαμβάνει επίσης έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (Public domain). Παράλληλα προωθεί την ψηφιακή λογοτεχνία, εκδίδοντας καινοτόμα e-books με ελεύθερη διανομή. Τα ψηφιακά βιβλία ταξινομούνται σε 40 θεματικές κατηγορίες. Τα Λογοτεχνικά e-books ταξινομούνται σε 8 κατηγορίες: Κλασική λογοτεχνία, μυθιστόρημα-νουβέλα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο, θεατρικό έργο, παιδική λογοτεχνία και κόμικ. Και πέρα από τις μεγάλες κατηγορίες Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Αρχαία Γραμματεία, υπάρχουν και συλλογές με εξαιρετικά ενδιαφέροντα βιβλία που αφορούν την υγεία, τη διατροφή, τη γεωργική καλλιέργεια, τα χόμπι, τη διαφορετικότητα, τα ΑμεΑ, το ταξίδι και την επιχειρηματικότητα. Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη περιλαμβάνεται στον κατάλογο “The Legal Bay” του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για νόμιμο και ασφαλές ελληνικό περιεχόμενο.
Επισκεφτείτε το εδώ: www.openbook.gr
Η σελίδα διαθέτει άπειρα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, στις κατηγορίες: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αυτοβελτίωση, Εγκυκλοπαίδειες & Λεξικά, Επιστήμες, Θρησκεία, Ιστορία, Λογοτεχνία, Παιδικά, Περιοδικά, Πληροφορική, Σχολικά, Τέχνες, Υγεία, Χάρτες, Χειροτεχνία, & Χόμπι, Ψυχολογία. Όλα τα βιβλία στη σελίδα δηλώνεται ότι έχουν άδεια creative commons ή έχουν καταχωρηθεί κατόπιν άδειας του συγγραφέα.
Επισκεφτείτε το εδώ: free-ebooks.gr
Το eBooks4Greeks.gr είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το 2010 και έκτοτε φιλοδοξεί να φιλοξενεί ποιοτικά δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μία Online Βιβλιοθήκη όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει και να διαβάσει βιβλία τα οποία θα μπορεί να κατεβάσει ελεύθερα. Το eBooks4Greeks δεν είναι ψηφιακός εκδοτικός οίκος αλλά ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη. Εκτός από βιβλία, δέχονται επίσης κείμενα, κριτικές, προτάσεις βιβλίων και συνεντεύξεις.
Επισκεφτείτε το εδώ: www.ebooks4greeks.gr
Το Project Gutenberg, που ιδρύθηκε το 1971, είναι μια εθελοντική προσπάθεια για την ψηφιοποίηση των βιβλίων, αλλά και γενικότερα πολιστικών έργων, που δεν έχουν πια πνευματικά δικαιώματα (public domain) και την ευρύτερη δυνατή διάθεσή τους ως e-books σε μια σειρά από ανοιχά πρότυπα αρχείων. Το Project Gutenberg έχει σήμερα δεκάδες χιλιάδες αντικείμενα στη συλλογή του. Μέσα σε αυτά, υπάρχουν δεκάδες βιβλία στα ελληνικά, τα οποία είναι διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα σε μια σειρά από διαφορετικά είδη αρχείων. Πολλά βιβλία είναι παλιότερες μεταφράσεις Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, ενδιαφέρουσες και διαθέσιμες σήμερα μόνο σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες. Υπάρχουν επίσης μια σειρά απο κλασικούς Νεοέλληνες λογοτέχνες. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε την πάντα επίκαιρη και απολαυστική «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη ή «Το Ταξείδι μου» του Γιάννη Ψυχάρη. Το κατέβασμα είναι δωρεάν, αλλά θα μπορούσατε να κάνετε μια δωρεά στο Project Gutenberg για να στηρίξετε αυτήν την εθελοντική προσπάθεια.
Επισκεφτείτε το εδώ: www.gutenberg.org
Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net επιδιώκει να παρακολουθεί την λογοτεχνική εξέλιξη κι επικαιρότητα της Ελλάδας. Οι κριτικές παρουσιάσεις των βιβλίων που έχουν να πουν κάτι στην ψυχή του αναγνώστη είναι καθημερινές και αδιάλειπτες. Στην σελίδα μπορεί να βρει και να διαβάσει κανείς δωρεάν Ατομικές εκδόσεις, Συλλογικές εκδόσεις και Καλλιτεχνικά Ημερολόγια.
Επισκεφτείτε το εδώ: tovivlio.net
πηγή parallaximag.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο