Το αυγό είναι η πιο ολοκληρωμένη τροφή που μας χαρίζει η φύση, με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνη, ασβέστιο, σίδηρο) για μια ισορροπημένη διατροφή.
Πιο συγκεκριμένα:
Στο 2ο εξάμηνο της ζωής του παιδιού ξεκινάει η σταδιακή ένταξη των στερεών τροφών στο διαιτολόγιό του.
Γίνεται προσθήκη στερεών τροφών στην ηλικία αυτή, καθώς έχει ωριμάσει το πεπτικό σύστημα και έτσι ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει τις τροφές αυτές.
Παράλληλα έχει ωριμάσει και το νευρικό σύστημα, ώστε να μπορεί το βρέφος να μασάει και να καταπίνει τροφές που δεν είναι υγρές.
Οπωσδήποτε κάθε νέο τρόφιμο εισάγεται σταδιακά στη διατροφή του παιδιού και πάντα σε μικρές ποσότητες.
Ο κρόκος του αυγού πρέπει να δίνεται μετά τους 8 μήνες, ενώ το ασπράδι μετά τον πρώτο χρόνο.
Στην αρχή δίνουμε στο παιδί ελάχιστο κρόκο και αυξάνουμε σταδιακά την ποσότητα για να αποφύγουμε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.
Πόσα αυγά μπορεί να τρώει ένα παιδί την εβδομάδα;
Οι συνήθεις συστάσεις των παιδιάτρων είναι 1 αυγό κάθε 2-3 ημέρες (δηλαδή 2-3 την εβδομάδα).
Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες, τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν 1 αυγό την ημέρα.
Προσοχή πρέπει να δοθεί στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, διότι η καθημερινή κατανάλωση αυγού είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει το λιπιδαιμικό τους προφίλ ανεβάζοντας την τιμή της χοληστερόλης στο αίμα.
Πολλά παιδιά όμως είναι διστακτικά όσον αφορά την κατανάλωση αυγών. Μπορεί ένα παιδί να μην τρώει αυγά, αλλά να τρελαίνεται για σνακ τα οποία περιέχουν αυγό (κέικ, πίτες κ.α.). Δε χρειάζεται λοιπόν να δίνουμε τόση σημασία στο γιατί το παιδί μας δεν τρώει το αυγό, αλλά στο πως θα το κάνουμε να το δοκιμάσει.
Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε:
Εκτός από τον χρόνο που θα αφιερώσετε μαζί τους, όσο πιο ενεργά είναι τα παιδιά στη διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού, τόσο πιο υπερήφανα θα είναι για το αποτέλεσμα και σίγουρα θα έχετε λιγότερα προβλήματα στο να τα πείσετε να το φάνε.
πηγή logodiatrofis.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο