Το χειμώνα και κυρίως πριν τα Χριστούγεννα, κάθε χρόνο φτιάχνω τις Χιονάτες..
Πως το έχω συνδυάσει έτσι δεν ξέρω, ίσως λίγο του ονόματος, που ειναι συσχετισμένο με το χιόνι… ή το κρύο… δεν εχω καταλαβει…
Θέλησα λοιπόν να σας δώσω αυτή την συνταγη που θα σας γλυκάνει, θα σας ταξιδεψει, και κυρίως θα σας διασκεδάσει κατα την ετοιμασία της!
Ελαφρύ, αγαπημένο γλυκάκι από την μακρινή Αυστραλία…
Θα χρειαστείτε:
..για το Κέικ
..για το Σιρόπι
Πως θα το ετοιμάσουμε:
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το λάδι.
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι και τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Στην συνέχεια λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175° για 15 με 20 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για αρκετές ώρες.
Στην αρχή θα σας φανεί πολύ μαλακό, ίσως και άψητο αλλά δεν θα είναι έτσι.
Εν τω μεταξυ φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμάτια και τέλος το λάδι.
Όταν κρυώσουν καλα, και τα δύο, με ένα πιρούνι βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα κομμάτια κέικ στο σιρόπι και έπειτα τα περνάμε απο την καρύδα.
Προσοχή μην σας μουλιάσουν.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!
Όταν το δαγκώνουμε πρέπει να ειναι στεγνό το κέικ στην μέση του…
Για να κάνουμε χρωματιστές χιονάτες, αντικαθιστούμε στο σιρόπι την σοκολάτα με λευκή σοκολάτα και λίγες σταγόνες χρώματος και τα περνάμε από εκεί. Μπορούμε και το νερό να το αντικαταστήσουμε με χυμό φρούτου ίδιου χρώματος για περισσότερη γεύση.
Μπορούμε με λίγες σταγόνες χρώμα σε ένα τάπερ που κλείνει καλά να ρίξουμε την καρύδα και να την χρωματίσουμε και αυτή.
Είναι τέλειο για παιδικά πάρτι και για μπουφέ λόγω της εμφάνισης.
Εδώ το είχα ανεβάσει παλαιότερα που ήμουν μέλος, βήμα βήμα όλη την διαδικασία.. Δείτε το…. Χιονάτες
Είμαι γλυκατζού, τι να κάνουμε!!!
Σας φιλώ..
Καλές δοκιμές…
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Γιατι ταψακι ομως μπορειτε να μου πειτε οσο μια για φορμα κεικ?
ELEOS ME TO KALAMPOKELAIO...!!!!!!!!! DEN GONETAI NA VALOYME WRAIOTATO ELAIOLADO???? POY EINAI K ELLHNIKO K POIO YGIEINO??? OK MPOREI NA EXEI PARAPANO 8ERMIDES ALLA PROSFEREI TOSA POLLA...!!!
Το ελαιόλαδο έχει πολύ έντονη γεύση και το γλυκό θα "μυρίσει". Το καλαμποκέλαιο είναι ένα λίπος με ουδέτερη γεύση και πιο ελαφρύ.
Το εφτιαξα εχτες, πολυ νοστιμο αλλα μια παρατηρηση : ο χρονος ψησιματος που γραφεις πρεπει να ειναι λαθος. Στους 175 για 15-20' οχι απλα ηταν αψητο, ηταν χυλος. Το εψησα στους 180 για πανω απο 45' και οταν εβαλα ενα μαχαιρακι μεσα και βγηκε καθαρο το εσβησα, οπως οταν κανουμε κεικ. Κατα τα αλλα τελειο!
Χαίρομαι που σας άρεσε!! Τωρα σχετικά με τον χρόνο επειδη εμενα ο φύρνος μου ειναι επαγγελματικός, ισως εκει ειναι η διαφορά.. Θα ζητησω να αλλάξουμε τον χρόνο εδω, για μεγαλύτερη σιγουρια! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΜΠΕΙΚΙΝ?????
Έχεις δίκιο Βίκυ... Λάθος μου.. δεν βάζουμε extra baking στην συνταγη.. Ειναι αρκετο οσο εχει το αλευρι που φουσκωνει μονο του. Απο κεκτημένη ταχύτητα το εγραψα. *Αυτη η συνταγη που σας δίνω, ειναι απο τα βιβλία της μαμάς μου, που μου την έκανε οταν ήμουν μικρή. Φανταστείτε τοτε χρησιμοποιούσαν ολες μπεικιν.. Εδω εχει αντικατασταθεί με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Δικό μου λάθος...
πωπω νοστιμοοοοο !!!!!!! αχχ να σαι καλα εψαχνα μια πρωτότυπη λυχουδια!!!! παντα ευχομαι να μας γλυκαινεις τις μερες με τα ομορφα γλυκα σου!!!