H Adelheid Nordhagen διένυε την 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, όταν είχε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ζώνη εγκυμοσύνης της BeSafe ήταν πιθανότατα αυτή που έσωσε τη ζωή του μωρού που κουβαλούσε στη μήτρα της.
Πριν συμβεί το ατύχημα, η Adelheid είχε μια πολύ γεμάτη μέρα. Εργάζεται ως νοσοκόμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Elverum και επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά, όταν το μπροστινό ατυτοκίνητο φρέναρε απότομα με ταχύτητα 60 km/h. Η Adelheid δεν είχε την ευκαιρία να αντιδράσει ή να αλλάξει πορεία. Έπεσε κατευθείαν πάνω στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς, ο οδηγός από πίσω της κατάφερε να φρενάρει γρήγορα και να κάνει στραβοτιμονιά την τελευταία στιγμή.
Το Peugeot 206 καταστράφηκε τελείως. Όλοι οι αερόσακοι άνοιξαν. Η Adelheid τραυματίστηκε, αν και όπως είναι φυσικό, η έννοια της ήταν κυρίως το μωρό στην κοιλιά της. Ευτυχώς είχε «κληρονομήσει» τη ζώνη εγκυμοσύνης BeSafe από την αδελφή της. Είχε ακούσει για αυτή τη ζώνη στη δουλειά και ήξερε ότι μπορούσε να σώσει ζωές.
Η ζώνη εφάπτονταν πάνω στους γοφούς της Adelheid και όχι στην κοιλιά της, όπως μια συνηθισμένη ζώνη αυτοκινήτου. (Προσέξτε τις μελανιές στα πόδια της, στη φωτογραφία δεξιά. Αν φορούσε την κανονική ζώνη αυτοκινήτου, τότε όλη αυτή η πίεση θα είχε ασκηθεί στην κοιλιά της!)
Όμως και πάλι, η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή που άρχισε να νιώθει συσπάσεις. Αμέσως την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου της δόθηκε ειδική αγωγή για να σταματήσουν οι συσπάσεις και παρέμεινε στο κρεβάτι για 6 εβδομάδες.
Η Adelheid ακολούθησε τη συμβουλή του γιατρού της και πήρε τα πράγματα πολύ χαλαρά μέχρι τη γέννα της στις 20 Νοεμβρίου. Η μικρή της πριγκίπισσα Vilde γεννήθηκε 2.5 βδομάδες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού.
Τόσο η μαμά όσο και η κόρη είναι σε τέλεια υγεία. Η Adelheid προτείνει σε όλες τις εγκύους να φορέσουν τη ζώνη εγκυμοσύνης BeSafe.
«Αν δεν φορούσα τη ζώνη εγκυμοσύνης, το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό«
(πηγή: http://www.besafe.com)
—-
Η αλήθεια είναι πως οι ζώνες αυτοκινήτου έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν ασφάλεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όμως δεν μπορούν να ασφαλίσουν επαρκώς τους πάντες. Τα άτομα με ύψος μικρότερο του 1.35 και οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη είναι δύο από τις ομάδες που σίγουρα δεν επωφελούνται επαρκώς από τη χρήση απλής ζώνης αυτοκινήτου.
Στην περίπτωση της εγκύου, τα πράγματα έχουν ως εξής: σε περίπτωση σύγκρουσης το κομμάτι της ζώνης που «κάθεται» πάνω στην κοιλιά ασκεί τόσο μεγάλη πίεση κατευθείαν πάνω στο έμβρυο που οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές. Για αυτό πολλές γυναίκες θεωρούν ασφαλέστερο να μην φορούν ζώνη αυτοκινήτου, μόνο που έτσι εκμηδενίζουν κάθε ασφάλεια δικιά τους, αλλά και του εμβρύου τους.
H ζώνη εγκυμοσύνης BeSafe έρχεται να προσαρμόσει τη ζώνη αυτοκινήτου με τέτοιο τρόπο ώστε να ασφαλίζει επαρκώς έγκυο και μωρό: κατεβάζει το οριζόντιο κομμάτι της ζώνης χαμηλότερα στο σημείο της λεκάνης. Έτσι σε περίπτωση σύγκρουσης και η μαμά μένει στη θέση της, αλλά και το μωρό μένει ασφαλές στην κοιλιά, αφού όλη η πίεση ασκείται πια στους γοφούς της μαμάς.
(Διαβάστε και εδώ: http://mobogr.blogspot.com/2010/11/blog-post.html)
Δείτε το βίντεο της BeSafe για να δείτε τι ακριβώς εννοώ:
Η ζώνη BeSafe είναι ίσως το πιο χρήσιμο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς σε μία έγκυο.
Και αυτή με τη σειρά της μπορεί να τη δανείσει σε μια φίλη της ή σε μία συγγενή της, όταν με το καλό γεννήσει.
Θα τη βρείτε στα
και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
Εγώ την είχα αγοράσει στην πρώτη μου εγκυμοσύνη το 2007 και τη χρησιμοποίησα πολύ και στην δεύτερη. Δε θυμάμαι αν είναι besafe πάντως είναι σίγουρα της ίδιας λογικής. Αυτό που δε μου άρεσε είναι ότι χαλάρωνε το δέσιμο με το κάθισμα μετά από κάποιο αριθμό χρήσεων και έπρεπε να έχω το νου μου να το σφίγγω για να μην υπάρχει ενδεχομένο να γλιστρήσει το σώμα μπροστά σε περίπτωση πρόσκρουσης. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δε σε πιεζει καθολου στην κοιλιά, ενώ χωρίς αυτό όπως και να χει στον 9 μήνα όσο χαμηλά και να την έχεις σε ενοχλεί.
Ξέρει κανείς κανένα κατάστημα στην Κύπρο από το οποίο να μπορέσω να την προμηθευτώ (όταν έρθει η ώρα..)? Εκτός της ασφάλειας εγώ αντιμετώπιζα γενικά πρόβλημα με την ζώνη η οποία μου προκαλούσε δυσφορία. Και φυσικά είναι ένα πολύ ωραίο δώρο!
Εγω την πήρα με αντίκαταβολή..θα μου έρθει την Παρασκευή!Αν νιώθεις ανασφάλεια να βάλεις την πιστωτική σου κανε το έτσι...Δεν ειναι το ίδιο με το να την δεις σε κατάστημα αλλα ούτως ή άλλως ειναι one size και ταιριάζει σε κάθε αυτοκίνητο ανεξαρτήτως μάρκας.Μην το σκέφτεσαι καθόλου!!
Μολις τωρα την παρηγγειλα!!!!!!!!!!!!!!!!!Για να δουμε!!!Σιγουρα θα αξιζει για τα μωρακια μας!!!!
Εγώ πολύ το φοβάμαι το αυτοκίνητο και στην κύηση, αλλά και όταν υπάρχουν μέσα παιδιά...πάντα έχω ένα σφίξιμο στο στομάχι... αλλά όσο μπορούμε να προστατευόμαστε είτε με τις ζώνες είτε με τα καθισματάκια!!! Σώζουν ζωές!!! Πολύ καλό άρθρο κ προϊόν!!
υπάρχει και πιο απλός τρόπος να βάλεις ζώνη στην εγκυμοσύνη. δηλαδή-)Δένεις τη ζώνη πριν κάτσεις ,μετά κάθεσαι,πιάνεις το πάνω μέρος της ζώνης και το περνάς κανονικά,εκεί στο σημείο του στήθους που είναι συνήθως.Εντάξει δεν φοράς καθόλου το κάτω μέρος αλλά από το να το έχεις στα γόνατα ή χαμηλά στη κοιλιά μια χαρά είναι και έτσι.Και το πάνω μέρος μια χαρά σε κρατάει!!! Εγώ αυτό κάνω....φιλάκια
marina, αυτό μου είχαν προτείνει και εμένα όταν ήμουν έγκυος στην Αθηνά... Θεωρείς ότι είναι ασφαλές για τη γυναίκα; Καταργείται αυτόματα η ασφάλεια στη λεκάνη, αν ήταν έτσι τότε όλες οι ζώνες θα ήταν... μισές... Σε περίπτωση σύγκρουσης, δυστυχώς το πάνω μέρος δεν σε κρατάει...
μ'αυτον τον τροπο σε περιπτωση συγκρουσης οπως αναφερει και ο κυριος πιο πανω, γλυστρας καπως απ'το καθισμα και η ζωνη ερχεται στο λαιμο και τραυματιζεσαι λογω πιεσης!!κοιταμε και τη δικη μας ακεραιοτητα για να ερθει το μωρακι μας στον κοσμο φυσιολογικα!!
Πάντως η ζώνη αυτοκινήτου δεν πιάνει κανονικά πάνω στην κοιλιά, είτε είναι μια γυναίκα έγκυος είτε όχι, αλλά στα ισχία. Καμία σχέση δεν έχει η σωστή τοποθέτηση της ζώνης με το σχέδιο αυτό. Άλλο αν γίνεται λάθος χρήση της, βέβαια...
Καλησπέρα σας, λέγομαι Γιώργος Ρεφενές και αντιπροσωπεύω τη BeSafe. Θα ήθελα να επισημάνω κάτι σημαντικό. Το σχέδιο με την κόκκινη ζώνη δε δείχνει ότι αυτή είναι η σωστή τοποθέτησή της πάνω στην κοιλιά. Έχετε απόλυτο δίκιο ότι η σωστή τοποθέτηση από οποιοδήποτε ενήλικα (έγκυο ή μη) είναι στο ισχίο. Αυτό που δείχνει το σκίτσο είναι περισσότερο η κατάληξη της πίεσης της ζώνης σε περίπτωση πρόσκρουσης. Επειδή η μεγαλύτερη μάζα ενός ενήλικα και ακόμα περισσότερο μια εγκύου στο αυτοκίνητο είναι στη μέση του σώματος (γοφοί, κοιλιά), λόγω της αδράνειας κατά την πρόσκρουση, το σημείο αυτό κινείται πιο γρήγορα προς τα εμπρός (φανταστείτε το κάπως σαν να γλιστράμε στο κάθισμά μας την ώρα της πρόσκρουσης http://www.youtube.com/watch?v=hWu0nWd78Qk) με αποτέλεσμα το τεντωμένο κάτω μέρος της ζώνης να "γλιστράει" και να πιέζει την κοιλιακή χώρα, άρα και το έμβρυο. Γι' αυτό το λόγο η ζώνη της BeSafe έχει το ελαστικό της μέρος ανάμεσα στα πόδια ώστε να συγκρατήσει το κάτω μέρος της ζώνης κάτω από την κοιλιά. Μπορεί να μην είναι τόσο βολικό με φούστα ή φόρεμα αλλά είναι σίγουρα πιο ασφαλές από το να ήταν στα πλαϊνά των γοφών. Ευχαριστώ πολύ.
Κατάλαβα, κύριε Ρεφενέ, ευχαριστώ. Θα το ψάξω περισσότερο.
Η κόρη μου πέρσι, την φορούσε ανελειπώς, σε όλη της την εγκυμοσύνη, (αν και στην αρχή, όταν της την πρωτοπήρα, την εφάρμοζε-είτε σαν συνοδηγός, είτε σαν οδηγός-, μόνο στην Αθήνα, κι όχι και στο νησί όπου ζει μόνιμα! Έλεγε, πως αισθανόταν ασφαλής και άνετα, μόνο όταν φορούσε παντελόνι. Με τα φουστανάκια δυσκολευόταν και φοβόταν πως κάπως μετατοπίζονταν τα σημεία στήριξης. Ψάξαμε και για άλλη στην Αθηναική αγορά...που να έχει διαφορετικά σημεία στήριξης, αλλά δεν βρήκαμε. Νομίζω, παρ΄όλα αυτά, πως κυκλοφορεί κάτι διαφορετικό στις ΗΠΑ, για εγκυμονούσες με φόρεμα/φούστα. Βρε Ολίβια, εσύ που ξέρεις να "ψάχνεις" δεν κάνεις μιά έρευνα;
brhka ayto sto youtube! http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Dn6mgVXXaCc
Ειχα παρόμοιο περιστατικό στις 20/09 , ημουν 8 μηνών έγκυος. Μια οδηγός παραβίασε το στοπ με αποτέλεσμα να πέσει πάνω μου με 60 χμ δίχως να πατήσει φρένο, ενώ εγώ πήγαινα στην πορεία μου , σε κεντρικό δρόμο με 30χμ/ώρα. Έφερα πολλές σβούρες και για τεράστια μου τύχη δεν παιρνούσε κανένας από την αντίθετη τροχιά και σταμάτησα το αυτοκίνητο δίπλα ακριβώς στην κολόνα της ΔΕΙ. Φορούσα ζώνη αυτοκινήτου, δεν χτύπησα ούτε εγώ , ούτε η μπέμπα μου, αλλά το μωρό ταρακουνήθηκε τόσο που ενώ είχε πάρει θέση , ανέβηκε ψηλά και δεν ξανακατέβηκε. Γέννησα προγραμματισμένα , μετά από 2 μέρες από την τελευταία ημερομηνία τοκετού, και η μπέμπα μου βγήκε με φυσιολογικό τοκετό , αλλά ανάποδα, με το πρόσωπο να κοιτα την κοιλιά μου. Ηταν η ημέρα του αγίου Ευσταθίου και μας έσωσε ο άγιος που τον ευγνωμονώ !
Βρε κοριτσια η κανονικη ζωνη του αυτοκινητου τι δουλεια εχει τοσο ψηλα? Οδηγούσα μεχρι που γέννησα αλλα ποτε το κατω μερος της ζωνης δεν διεσχιζε την κοιλια στη μεση παντα "εγκλωβιζοταν" να το πω ετσι στο κατω μερος της κοιλιας μεταξυ ποδιου δλδ και κοιλιας...
Pooopo pragmatika polu xrisimi pliroforia. Oute pou toxa ksanakousei! K evgala olokliri egumosini me ti klassiki zwni.. Bbrr
αν δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα μπορουμε να φοραμε τη κανονικη ζωνη με το κατω της μερος περασμενο στα γονατα των ποδιων εννοειται στη θεση του συνοδηγου μονο........
anna, έχω ακούσει για διάφορες "πατέντες"... Μόνο που σε περίπτωση σύγκρουσης, δεν ξέρεις αν η ζώνη θα παραμείνει εκεί που την έχεις τοποθετήσει ή τι συνέπειες μπορεί να έχει η λανθασμένη χρήση της. Επίσημα δεν έχει δοθεί καμία οδηγία τέτοιου τύπου...
Καλησπέρα σας. Συγγνώμη αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα σωστά αυτό που λέτε, μπορώ να ρωτήσω εάν εννοείται ότι το κάτω μέρος της ζώνης, αντί να είναι πάνω από τους μηρούς, να τοποθετηθεί μπροστά από τα γόνατα; Επίσης γιατί μόνο ως συνοδηγός και όχι και ως οδηγός, οι δυνάμεις της φυσικής είναι ίδιες και στους δύο...