Η Βίκυ είναι αυτό που λέμε… ο ειδικός του τσουρεκιού.. Τα τσουρέκια της έχουν την γεύση της μαμάς, την ζεστασιά της οικογενείας και την νοστιμιά της αμαρτίας.. Είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπά την κουζίνα, την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.
Έχει ένα πολύ οργανωμένο blog το Tastefull.gr που με μια επίσκεψη σας εκεί θα βρείτε μια πλούσια συλλογή ιδεών, πληροφοριών και φωτογραφιών που θα σας χορτάσουν! Το eimaimama.gr εξασφάλισε για τα μέλη μια μίνι συνέντευξη γνωριμίας, και Τα μυστικά του τσουρεκιού από πρώτο χέρι.
1.Bίκυ, από όσο ξέρω είσαι μια εργαζόμενη μητέρα, Blogger, και λάτρης της Μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Πως τα προλαβαίνεις όλα αυτά;
Με το μαγικό ραβδάκι που έχει κάθε γυναίκα, που έχει οικογένεια να κρατήσει ενωμένη, παιδικά χεράκια να καθοδηγήσει, να προστατέψει και να αναθρέψει και όνειρα που ζητούν να γεννηθούν. Η ζωή είναι τόσο όμορφη, δύσκολη και πολύπλευρη για μια γυναίκα. Θυμάμαι πως έλεγα στα παιδιά μου «μετά τις 9μμ, δεν απαντάω στη λέξη Μαμά» κι έβγαζα τα χαρτιά της εργασίας μου για να συνεχίσω ό,τι έπρεπε.
Η δική μας οικογένεια ήταν μονογονεϊκή, από τότε που τα παιδάκια ήταν 4 και 5 ετών και η διαδρομή ήταν πολύ απαιτητική. Τώρα, έχω τη χαρά να βλέπω τα παιδιά μου, 20 και 21 πια, να σπουδάζουν στις σχολές τους κι εγώ να έχω δώσει όλη μου την ενέργεια στο στερνοπούλι μου, το tastefull.gr , προσπαθώντας να μεταφέρω μέσα από τις λέξεις των κειμένων μου όλη τη γεύση που απέκτησε η ζωή μου, από το μεγάλωμα το δικό μου και των παιδιών μου.
2. Το τσουρέκι για μια απλή νοικοκυρά, είναι τελικά δύσκολη υπόθεση;
Εγώ πιστεύω πως είναι μια απλή υπόθεση και έχω κάνει διατριβή πάνω στο θέμα. Δεν είναι κατανοητό πως λειτουργεί το αλεύρι σαν συστατικό και υπάρχουν πολλά σημεία που αν δεν τα έχεις καταλάβει, δεν θα τα αναγνωρίσεις όταν βρεθείς μπροστά τους και θα κάνεις λάθος. Γιαυτό πολλές γυναίκες, ακόμα και έμπειρες, παραπονούνται πως δεν έχουν κάνει ακόμα καλό τσουρέκι.
Με αφορμή τη δική μου αναζήτηση για ένα τσουρέκι που να μένει τρυφερό από τη Μ.Πέμπτη που κάνουμε τα τσουρέκια μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, εντόπισα την συνταγή «Το τσουρέκι της μαμάς μου-το πιο τρυφερό» http://www.tastefull.gr/node/1215/ η οποία έχει μεγάλη ποσότητα υγρών.
Εχω καταγράψει όσα έμαθα και όσα δημιούργησα σε ένα οδηγό με τίτλο «Το τσουρέκι αποκαλύπτει τα μυστικά του» http://tastefull.gr/node/3806/ Βίντεο για τα πλεξίματα, πολλά σχέδια για μικρά τσουρεκάκια, όσα γνωρίζω για τα υλικά του τσουρεκιού.
Μέσα από τα, περισσότερα από 400, σχόλια που έχει το τσουρέκι της μαμάς μου, μπορώ να πω πως πολλές -πολλές νέες κοπέλες μπήκαν για πρώτη φορά στην κουζίνα τους και βγήκαν με ένα τσουρέκι που έδειχναν με υπερηφάνεια στις μαμάδες τους.
3. Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέχουμε στην αναζήτηση συνταγών από το internet;
Να εμπιστεύεσαι την πηγή. Ζούμε σε εποχές που τα χρήματα είναι περιορισμένα και δεν μπορούν να σπαταλούνται άστοχα. Αντίθετα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να πολλαπλασιάζουν την αξία τους. Επίσης, θα πρέπει να διαβάζουμε συνειδητά, το λέω συνέχεια, και να αξιολογούμε μια συνταγή ανάλογα με τα υλικά και την εκτέλεσή της. Πολλές συνταγές δημιουργούνται για να γίνεται υπερκατανάλωση προϊόντων. Κάθε γυναίκα έχει ευθύνη για το φαγητό που σερβίρει στον εαυτό της και τους αγαπημένους της.
4. Τι πρέπει να προσέχουμε στην επιλογή των υλικών;
Νομίζω πως όλα ξεκινούν από τη γνώση λειτουργίας του σώματός μας. Αν δεν καταλάβουμε με ποιο τρόπο το σώμα χρησιμοποιεί το φαγητό, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιλέγουμε συνειδητά τα υλικά και τα προϊόντα που προφέρονται.
Βίκυ σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες και την βοήθεια που μας δίνεις στην μάχη με τα τσουρέκια!
Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ο ηλεκτρονικός Οδηγός «Τα τσουρέκια αποκαλύπτουν τα μυστικά τους» που θα δείτε παρακάτω!
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε βήμα βήμα την διαδικασία για νόστιμα, σπιτικά, αφράτα τσουρέκια! Η συνταγή και τα μυστικά της!
Τα λέμε μανούλες!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Εμπιστεύομαι τη Βίκυ και την ακολουθώ με κλειστά μάτια πια. Και πιστεψτε με, προσωπικά, το έχω ψάξει πολύ το θέμα. Την ευχαριστώ και πάλι για όλα αυτά τα υπέροχα μυστικά που μοιράζεται μαζί μας!
μαμαδοκουκλες καλησπερα..εχω λοιπον να καταθεσω κ εγω χιλια μπραβο στην υπεροχη συνταγη για τα τσουρεκια την εχω ηδη κανει δυο φορες απο περυσι κ δεν εχω ξαναπετυχει καλυτερα τσουρεκια κ πιστεψτε με εχω δοκιμασει πολλες συνταγες παρεα με τη μαμα μου καθως το εχουμε παραδοση καθε χρονο να τα φτιαχνουμε παρεα απο οταν θυμαμαι τον ευατο μου...πολλα συχαρητηρια λοιποοον κ χιλια ευχαριστουμε για τις γνωσεις που μας εδωσες
Τα έφτιαξα τα υπέροχα τσουρέκια και είναι τα πιο μαλακά που έχω φτιάξει ποτέ. Πάντα τα έφτιαχνα Μ. Τετάρτη και μέχρι την Κυριακή, αφυδατωνόντουσταν. Αυτά είναι ακόμα τρυφερά και αφράτα. Μόνο το πλέξιμο με παίδεψε λίγο, αλλά την επόμενη φορά θα είναι πιο εύκολο! Η συνταγή θα φυλαχτεί σαν κόρη οφθαλμού για να τρώμε πάντα τρυφερό τσουρέκι.
Την είχα δει και πέρισυ στο youtube και φέτος λέω να τη δοκιμάσω, μιας και πέρισυ δεν έκανα τελικά καθόλου τσουρέκι! Θα σας πω το αποτέλεσμα!
Βίκυ είσαι τρομερή.¨Εκανα πρώτη φορά τσουρέκια και φάινονται σαν αληθινά τσουρέκια!!! Πιστεύω ότι η συνταγή σου κατταρρίπτει το μύθο των ¨δύσκολων¨ τσουρεκιών. Προτέινω σε όλους να τη δοκιμάσουν. Καλό Πάσχα.
Νίκη μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Όπως ευχαριστώ πολύ όλα τα κορίτσια που με εμπιστεύονται και δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν "το τσουρέκι". Όποιος τολμά, νικά! Βλέπω το πρώτο βίντεο και γελάω με τον ερασιτεχνισμό και την απλοϊκότητά του/μου. Όμως ήταν απόλυτα φυσικό, αληθινό και ήταν η στιγμή, δύο χρόνια πριν, που μόλις είχα ανακαλύψει την συνταγή για το τρυφερό τσουρέκι της μαμάς μου. Η μαμά μου έφυγε ξαφνικά και μου άφησε το τετράδιο συνταγών της αλλά δεν είχε κανένα σημάδι στη συνταγή. Τη διαδρομή προς τα πίσω, στις γευστικές αναμνήσεις μου, έπρεπε να κάνω μόνη μου. Αυτή η συνταγή οδηγεί στο πιο τρυφερό τσουρέκι που έχετε ποτέ γευτεί, όμως περνά μέσα από μια αποθαρρυντική διαδρομή, της υπερβολικά μαλακιάς ζύμης. Όλο το υλικό το δημιούργησα για να κάνω πιο εύκολη την εκτέλεση και να μην φοβηθεί όποιος βρεθεί μπροστά σ'αυτήν τη ζύμη. Οι περισσότερες τα καταφέρνετε με μεγάλη επιτυχία. Με την πρακτική θα γίνεστε συνεχώς καλύτερες. Ελπίζω την Μ.Πέμπτη να λύσω κι άλλες απορίες και να σας πείσω να δοκιμάσετε. Να θυμάστε πως το τσουρέκι είναι ένα γλυκό ψωμί που μεταφέρει τη φροντίδα και την αγάπη σας, στην οικογένειά σας. Καλό Πάσχα σε όλους, με ενωμένη οικογένεια και στρωμένο τραπέζι!
πραγματικα αυτα τα τσουρεκια ειναι απιστευτα!!!! εγω δεν καταφερα ως τωρα να φτιαξω ενα τσουρεκι της προκοπης ολα γινοταν κοτρωνια δεν ξερω τι εκανα λαθος αλλα πραγματικα οποιος πηγαινε να φαει το πιο πιθανο ηταν να του σπασουν τα δοντια.... ως που ενα πρωινο σε αναζητηση μιας καινουριας συνταγης επεσα πανω στην βικυ!!! η κοπελα τα περιγραφη τοσο αναλυτικα!!!αν κ υπαρχουν ενα δυο κενα αν διαβασεις καλα τον οδηγο την βρισκεις την λυση!!! ενιωσα πραγματικα πως αυτη την φορα θα τα καταφερω κ οντως τα καταφερα!!!!! εφτιαξα τσουρεκια μαλακα τρυφερα κ με κορδονια!!!!!!εκανα μονο οτι κ η βικη στο βιντεο τιποτα περισσοτερο!!!! μπραβο βικυ!!!!!!!!! την μ.πεμπτη θα φτιαξω την δευτερη δοση η συνταγη εχει κατοχυρωθει για παντα στις αγαπημενες!!!!!
καλησπερα....βρηκα την Βικη απο το περιοδικο το καινουριο και εκανα την Κυριακη μια δοση.Απλα υπεροχα τα τσουρεκια της και εκανα κ σημερα διπλη δοση κ τα γεμισα κ με σοκολατα!! δοκιμαστε κ οι πιο ασχετες με την κουζινα..εμενα ηταν η πρωτη φορα που εκανα τσουρεκια!
Χίλια μπράβο στη Βίκυ που με τόση αγάπη και υπομονή μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της και για τη ζεστασιά με την οποία μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της.. Ευχαριστούμε Νίκη που μας γνωρίζεις τις χρυσοχέρες φίλες σου!!! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε εσάς και τις οικογένειές σας!!!