[divider]
Η Ευαγγελία Παπαχειμώνα είναι η μαμά της Άννας, της Ερατώς και του Δημήτρη!
Μπορείτε να διαβάσετε για τα κατορθώματα των παιδιών της στο annoulasmom.blogspot.com
Εκτός αυτού είναι και μια πραγματική νεράιδα των χειροποίητων μάρσιπων! Μπορείτε να δείτε τη δουλειά της στο pantoumazi.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Παιδιά, το σίγουρο είναι πως το Υπουργ. Παιδείας διαβάζει eimaimama και πως το σχόλιο της Αναστασίας στάθηκε αφορμή για παρέμβουν σχετικά με τις γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών. Από εχτές οι γενικές συνελεύσεις θα πρέπει να γίνονται σε ώρες εκτός ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, άρα πάνε πια τα χαμένα μαθήματα για συνελεύσεις. Το βρήκα στο alfavita, αλλά το έχουν όλα τα εκπαιδευτικά sites (http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%85%CF%80-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD)
Τα σχόλια δεν τα διάβασα, απλά να πω ότι εγω τον πάω τον δικό μου σε ΔΗΜΟΣΙΟ παιδικό σταθμό και την παραμονή της 28ς Οκτωβρίου έκαναν γιορτή αλλά ΄μετά όποιο παιδάκι ήθελαν οι γονείς συνέχιζε κανονικά να κάθεται στον παιδικό! Και παραμονή 17 Νοέμβρη δεν έγινε ούτε γιορτή ούτε τίποτα. Από ότι κατάλαβα η Ευαγγελία μιλάει για ιδιωτικό σχολείο. Εγω δλδ πληρώνω τα μισά και ακόμα λιγότερα και αν θέλω μου το κρατάνε, δεν χάνεται ώρα μαθήματος. Να πληρώνεις τόσα λεφτά και να κάνουν δύο φορές σε ένα μήνα και καλά γιορτή είναι λίγο κοροιδία, δεν είναι; λέω τώρα.
Τελικά δεν είμαι σίγουρη ότι μιλάει για ιδιωτικό αλλά δεν έχει σημασία. Αφού στον δικό μας που είναι δημόσιος έγινε κανονικά μάθημα φαντάζομαι σημαίνει ότι δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι πρέπει να είναι μόνο γιορτή εκείνες τις ημέρες.
Εμενα παντως που πανε και τα 3 σε δημοσιο παιδικο σταθμο, καμια μερα δεν σχολασαν νωριτερα. Μεσα στο ημερησιο προγραμμα τους περιελαβαν και τις εορταστικες εκδηλωσεις. Μονο που μας ειπαν την 28η να φορεσουν ασπρο και μπλε, και τ'αγορια ενθουσιαστηκαν με την παρελαση που εκαναν στο προαυλιο! χαχα!
Βρε παιδιά, έναν προβληματισμό κατέθεσε η κοπέλα και αμέσως να υπερασπιστούμε το νόμο που λέει αυτό κι εκείνο...ο νόμος επίσης όρισε να παίρνεις τα μισά χρήματα απ'ό,τι έπαιρνες και να πληρώνεις αβάσταχτους φόρους, τι σημαίνει αυτό; Προσωπικά, πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να μένουν στο σχολείο και όχι να σχολάνε στις 10 για να βολοδέρνουν στις καφετέριες ή να βυθίζονται στον υπολογιστή. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο αυτό, το να αντιδρούμε μην τυχόν και μας "επιβληθεί" να καλύψουμε το ωράριο μας εκθέτει στην κοινωνία και χάνουμε το δίκιο μας, φαινόμαστε λουφαδόροι χωρίς να είμαστε.
καλα οι δασκαλοι ας μην την δειρουν την θεματοθετρια. ειναι γνωστο ποσο πολυ δουλευουν. 18 ωρες την εβδομαδα, οχι παιζουμε! καλα που καθονται κ τεσσερις μηνες τον χρονο κ ξεκουραζονται! Αντε παιδια ,καντε καμμια απεργια καιρο εχουμε να χασουμε μαθημα!
Ατυχέστατο το σχόλιό σου κι εκτός πραγματικότητας. Να μην σχολιάζεις πράγματα που δεν γνωρίζεις, γιατί η νοοτροπία σαν τη δική σου μας έφερε σε αυτά τα χάλια.
Σωστηηηηηηη!!!!!
Ας μην είμαστε άδικοι. Δεν είναι μόνο το μάθημα που κάνουν. Είναι και οι διορθώσεις και η προετοιμασία από το σπίτι. Οι δάσκαλοι πρέπει να ξεκουράζονται για να έχουν υπομονή και να το κάνουν με κέφι. Απλώς είναι μερικοί που πραγματικά βαριούνται και το κάνουν λες και μας κάνουν χάρη. Αυτοί είναι κακοί δάσκαλοι και αδικούν και τους υπόλοιπους καλούς συναδέλφους τους. Έχω μεγάλο σεβασμό στους δασκάλους γιατί το έργο τους είναι σπουδαίο. Να λέμε ευχαριστώ στους πολύ καλούς δασκάλους που συναντάμε γιατί πραγματικά σπαταλούν πολλή ενέργεια σε αυτό που κάνουν και προσφέρουν πολλά στα παιδιά μας. Και μη νομίζεις οι καλοί δάσκαλοι δέχονται πίεση και μέσα από το σχολείο γιατί χαλάνε την πιάτσα. Αν ξέρεις προσωπικά δάσκαλο με κέφι ρώτα πόσα εμπόδια συναντάει πολλές φορές από το ίδιο το σχολείο. Kαι έχουν και όλους εμάς τους γονείς που μερικές φορές τους περιμένουμε στη γωνία έτοιμοι να βρούμε το ελάχιστο λάθος τους και να τους το κοπανίσουμε. Είμαστε κι εμείς πολλές φορές περισσότερο καχύποπτοι από όσο θα έπρεπε.
Ναι γιατί ως γνωστόν τα παιδιά μαθαίνουν γράμματα από μόνα τους...οι δάσκαλοι τα ξύνουν..Ε ας μην τα στέλνουμε και καθόλου σχολείο..μπορούν να αυτοδιδαχτούν και στο σπίτι τους και έτσι δεν θα πληρώνουμε τα τεμπελόσκυλα!!ε τι να πω το κομπλεξ πάει σύννεφο!! (και όχι δεν είμαι δασκάλα!) Όσο ρίχνουμε τουφεκιές στον αέρα και ξεσπάμε στο διπλανό μας και όχι στον πραγματικό υπεύθυνο που ο οποίος μας βάζει να δουλεύουμε 12 ώρες τη μέρα δεν θα αλλάξει τίποτα ποτε!! Γι' αυτούς που μας βάζουν να δουλεύουμε σαν τα σκυλιά, χωρίς δικαιώματα και με λεφτά της πείνας δε λέμε κουβέντα..το μόνο μας πρόβλημα είναι γιατί ο δάσκαλος δεν χάνει κ αυτός δικαιώματα σαν εμάς! Μπράβο μας λοιπόν, με αυτή τη λογική που έχουμε μας αξίζουν αυτά που περνάμε!Με τις υγείες μας!
Οι δάσκαλοι δουλεύουν 24 ώρες τη βδομάδα. Οι Καθηγητές 19. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή όλοι σας να συνυπολογίσετε τις ώρες που δουλεύουν στο σπίτι για να ετοιμάσουν ασκήσεις και τεστ και να διορθώσουν εργασίες που χρειάζονται χρόνο (όπως οι εκθέσεις π.χ) και να προετοιμάσουν δραστηριότητες για τους μαθητές των μικρών τάξεων του Δημοτικού
Τι περιμένεις Ευαγγελία, εθνική συνενοχή στη λούφα!Εμένα αυτό που μου τη σπάει περισσότερο απ'όλα είναι το ότι οι δάσκαλοι και καθηγητές κάνουν τις συνδικαλιστικές εκλογές τους σε εργάσιμη μέρα. Είναι δυνατόν να χάνουν τα παιδιά μια μέρα μάθημα για να κάνουν αυτοί εκλογές;;;
Αν έτσι ορίζεται από το νόμο γίνεται. Αυτά που μάλλον δεν ορίζονται, και θα πρέπει να τα ψάξουμε, είναι τα νωρίτερα σχολάσματα στις γιορτές (για τη 17 Νοεμ. 2013 από το παραπάνω χαρτί φαίνεται ότι δεν προβλέπεται νωρίτερο σχόλασμα), το να μην κάνουν μάθημα όταν δίνουν βαθμούς και μερικά άλλα που αναφέρει η Αναστασία στην πρώτη σελίδα και. Και να πούμε πως τα παιδιά είναι υπ΄ευθύνη του σχολείου όσες ώρες κρατάει η σχολική μέρα. Το να τα αφήνουν να φύγουν νωρίτερα, δε μου φαίνεται τόσο έξυπνο. Ένα ατύχημα να γίνει την ώρα που γυρνάει το Γυμνασιάκη σπίτι του, ενώ ήταν ώρα που θα έπρεπε να βρίσκεται στο σχολείο, καταλαβαίνετε πως μπλέκει και το σχολείο,
Από τη στιγμή που το παιδί δεν είναι στο σχολείο κ έχει πάρει απουσία ή έχει σχολάσει από το ωρολόγιο πρόγραμμά του δεν είναι ευθύνη ούτε του σχολείου,ούτε των καθηγητών του.
Kαι αν το σχόλασμα έγινε παράτυπα νωρίτερα? Τι γίνεται?
Αν το σχόλασμα έγινε από τον ίδιο τον καθηγητή νωρίτερα,π.χ. αφήνει τους μαθητές να φύγουν 10 λεπτά πριν λήξει η διδακτική ώρα,τότε η ευθύνη βαραίνει τον καθηγητή.
Ευχαριστω πολυ για τα σχόλια,τα παίρνω ολα καλοπροαίρετα αν και κάποιοι νομίζω οτι παρεξήγησατε το πνεύμα μου ή δε διαβάσατε προσεκτικά το κείμενο. Δεν το αγγίζω από την πλευρα του "τί θα το κάνω το παιδί" που ειναι και αυτό πολυ σημαντικό αλλα δεν το συμπεριέλαβα στο κείμενο γιατί δεν ηθελα να μειώσω το ρόλο των δασκάλων σε ρόλο απλής φύλαξης. Πιστεύω οτι τις 3-4 ώρες πριν τη γιορτή μπορούν να κάνουν κατι πολυ περισσότερο απλό απλή φύλαξη και οχι μάθημα (για να μην παράνομησουν βάση ΦΕΚ οπως οι συνάδελφοι τους στα ιδιωτικά) αλλα μια συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων κατι δημιουργικό.
Έχω ενημερωθεί για το ΦΕΚ λεει οτι δε θα γίνει μάθημα. Πού λεει οτι θα σχολιάσουν νωρίτερα ;
Έκανα αντιγραφή επικόλληση το έγγραφο που στάλθηκε απο το Υπουργείο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για το πρόγραμμα της γιορτής του Πολυτεχνείου (ενδεικτικά) Για τους δυσπιστους: http://www.dipevath.gr/Nov2013/12/epeteios%20polytexniou%202013.doc Nα διατηρηθεί μέχρι… Nα διατηρηθεί μέχρι ........ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑTΑ Γ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ---- Βαθμός Ασφαλείας… Μαρούσι, 12 /11/2013 Αριθ. Πρωτ.: 171389 /Γ2 Βαθ. Προτερ.: ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Βαθμός Ασφαλείας .......... Mαρούσι, /09/2008 Αριθ. Πρωτ.: /Γ2 Βαθ. Προτερ.: Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr Πληροφορίες: Δ.Ε.: Ά. Βάρλα ΠΡΟΣ: Τηλέφωνο: 210.344.32.72 Φαξ: 210-344.33.90 Π.Ε.: Σ. Λαπατά Τηλέφωνο: 210.344.22.47 Φαξ : 210.344.32.88 ΚΟΙΝ.: 1. ΟΛΜΕ – ΚΕΜΕΤΕ Ερμού & Κορνάρου 2, 105 63 Αθήνα 2. ΔΟΕ Ξενοφώντος 15Α΄, 105 57 Αθήνα 3. ΟΙΕΛΕ Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα ΘΕΜΑ: «Επέτειος Πολυτεχνείου 2013» Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης σας γνωρίζουμε τα εξής: 1. Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 2. Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων. 3. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 15 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε., θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων. Ειδικότερα, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν όσα περιγράφονται στο άρ. 4, παρ.1γ των Π.Δ.200/1998 & 201/1998 (Α΄ 161), αντίστοιχα. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους. Εσωτερική Διανομή: Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 1. Γραφείο κ. Υπουργού 2. Γραφείο κ. Υφυπουργού 3. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα 4. Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης 5. Δ/νση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ 6. Δ/νση Ειδικής Αγωγής 7. Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής 8. Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ 9. Διεύθυνση ΠΟΔΕ 10. ΓΕΠΟ 11. Δ/νση Σπουδών Π.Ε. Τμήμα Γ΄ 12. Δ/νση Σπουδών Δ.Ε. Τμήματα Β΄& Γ΄
Καλα τα λεει, αλλα που αναφερει για νωριτερο σχολασμα? Ετσι οπως το διαβασα καταλαβα πως η μερα κυλαει κανονικα απλως ολες οι σχολικες δραστηριοτητες ειναι αφιερωμενες στην επετειο.
το οτι δεν θα γίνουν μαθήματα εσένα τι σου λέει; οτι στο νηπιαγωγείο θα μείνουν τα παιδια απο τις 8 έως τις 4 για να γιορτάζουν και να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο;
Ναι, παιδιά. Είναι σαφές ότι δε μιλάει για νωρίτερο σχόλασμα. Τα παιδιά πάνε σχολείο και πρέπει να απασχοληθούν στο κανονικό ωράριο. Δε λέει τίποτα διαφορετικό. Μπορούν να κάνουν έκθεση ζωγραφικης σχετικά με το Πολυτεχνείο. Αλλά σπίτι τους δε φαίνεται να μπορούν να πάνε πριν την κανόνικη λήξη μαθημάτων. Οι νόμοι όλοι μα όλοι ότι είναι να αλλάξει το δηλώνουν σαφώς και δε χωράνε προσωπικές ερμηνείες. Για αλλαγή στην ώρα που σχολάνε αυτό το χαρτί δε μιλάει.
Κοίταξε λίγο το Προεδρικό Διάταγμα 200/98 και το 201/98 για την οργάνωση και λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, όπου αναφέρεται ξεκαθαρα τι γίνεται στις γιορτές. Οποιοδηποτε αλλο σχόλιο θεωρώ πως είναι περιττο. Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί με βάση τους Νόμους της Πολιτείας. Δε μπορει ο καθένας να κάνει οτι του αρέσει. Σε ότι αφορα τους Βρεφονηπιακούς- Παιδικούς Σταθμούς δε μπορώ να σε βοηθήσω, σιγουρα υπαρχει καποιο ΦΕΚ για τη λειτουργία και την οργάνωσή τους.
Κανένα σχόλιο δεν ειναι περιττό.
Παιδιά δεν ξέρω γιατί διαφωνείτε με την Ευγγελία. Στο δικό μας σχολείο έτσι όπως τα λέει μας είχαν μάθει και ούτε ξεσηκωνόμασταν, ούτε νιώθαμε φορτωμένα με το μάθημα πριν τη γιορτή. και το σχολείο ήταν πολύ πατροπαράδοτο σε πολλά θέματα και τις γιορτές τις τιμούσαν και με το παραπάνω. Και όσες γιορτές δεν είχαν να κάνουν με επίσημες αργίες, όπως οι γιορτές λήξης στο τέλος της χρονιάς, θυμάμαι πως αρκετές μας τις έκαναν απόγευμα. Αλλά εκεί που πήγα εγώ σχολείο οι δάσκαλοι δεν βαριόντουσαν και είχα και καθηγήτρια που μια μέρα πριν τις Πανελλήνιες μας πήρε τηλέφωνο (30 μαθητές) το απόγευμα πριν την ημέρα της εξέτασης για απορίες. Ούτε σε φροντιστήρια δεν ξέρω αν γίνονται αυτά. Γιατί να μην είναι και οι καθηγητές του Δημοσίου έτσι? Ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και μας δίνουν μια ελπίδα.
Ο καθένας υποστηρίζει τη θέση του και καρφάκι δεν του καίγεται για τα προβλήματα που έχει ο άλλος.Πάντως,για να πούμε και του στραβού το δίκιο,δεν έχω δει ποτέ γιορτή να τελειώνει στις 10(τι σόι γιορτή είναι αυτή?) και να υπενθυμίσω ότι τα σχολεία δεν είναι χώροι φύλαξης των παιδιών μας,ούτε οι εκπαιδευτικοί νταντάδες.Από την άλλη αυτές τις σχολικές γιορτές τις σιχαίνομαι.Μάθατε εσείς κάτι στις γιορτές?Και μιλάω γι'αυτές τις 2-3 ώρες που μπορεί να διαρκούν.Για εμάς ήταν πάντα μια ευκαιρία να μην κάνουμε μάθημα.Απ΄τις πρόβες που προηγούνταν πόσες μέρες πριν τη γιορτή,μέχρι την πολυπόθητη γιορτή-αργία.Το πρόβλημα δεν είναι οι γιορτές,οι εκδρομές,οι αργίες,αλλά το κ@#$%$#!βάρεμα των δασκάλων.Αυτό μας ενοχλεί.Γιατί πάντα στο μυαλό μας,ο δάσκαλος ποτέ δεν κάνει τίποτα και όμως του εμπιστευόμαστε τα πάντα,τα παιδιά μας.Κ επίσης,πραγματικά δεν έχω καταλάβει και κάτι άλλο.Τα παιδιά μας στις καλοκαιρινές διακοπές,τα χωνεύουμε και δεν υπάρχουν πια ή τα παίρνουμε όλες στις δουλείες μας?Λύσεις υπάρχουν πάντα.Και οι άδειες είναι θεσμοθετημένες για όλους.Δεν μου έχει αρνηθεί ποτέ κανένας να μου δώσει άδεια για να πάω σε σχολική γιορτή.Ας σταματήσουμε για λίγο τη γκρίνια και τη μουρμούρα.Αν βαρυγκομούμε εμείς και τα μικράκια μας το ίδιο θα κάνουν.
Τι να πω βρε Μαρία. Σε εμάς τις γιορτές τις συνέδεαν πάντα με το μάθημα της ιστορίας και στους εκκλησιασμούς που πηγαίναμε πολλές φορές μας έβαζαν να συμμετέχουμε. Μπορεί να λέγαμε μαζί με τον παπά τον ακάθιστο ύμνο για παράδειγμα. Και επειδή συμμετείχαμε όλα αυτά αποκτούσαν νόημα και καταλαβαίναμε τι γινόταν και δε βαριόμασταν. Και δε μας έδιναν ένα ποίημα μόνο και μόνο για να το πούμε, μας έβαζαν να το απαγγείλουμε κανονικά (με χρωματισμούς κλπ.) και χωρίς να ντρεπόμαστε. Και δεν ήταν υποχρεωτικό να πεις ποίημα αν δεν το ήθελες. Μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο. Εμένα που με βοήθησαν οι γιορτές? Στο να ξεκουμπωθώ που ήμουν πολύ ντροπαλό παιδί. Αλλά γενικώς τα κάναμε όλα διαφορετικά. Όταν πρωτοπήγα σε αυτό το σχολείο τους κοίταζα στην προσευχή που δεν έλεγαν το Πάτερ Ημών, όπως είχα συνηθίσει, αλλά προσευχές τραγουδάκια και έλεγα στον πατέρα μου πάρε με από εδώ κοίτα πως κάθονται σαν χαζά. Είχα μάθει να κάνουμε σειρά και να βαριόμαστε. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως και το να συμμετέχεις στην προσευχή το πρωί μπορεί να ήταν ευχάριστη εμπειρία. Και έχω απορία. Στα δημόσια σχολεία γιατί φαίνονται τόσο δύσκολα όλα αυτά? Γιατί εκεί μας άφηναν οι δασκάλες να συμμετέχουμε στην τάξη και να βάζουμε τα θρανία σε όποιο σχήμα θέλαμε και όχι την κλασική σειρά, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε όλοι στον πίνακα και να μας είναι το μάθημα ευχάριστο? Γενικώς συμμετείχαμε πολύ σε όλα και αυτό μας κινούσε το ενδιαφέρον. Και κάθε μήνα διαβάζαμε ένα εξωσχολικό και το παρουσιάζαμε στα άλλα παιδιά. Και αυτό μας έκανε να αγάπαμε το διάβασμα και πολλές φορές στο διάλλειμμα να πηγαίνουμε στη βιβλιοθήκη να διαλέξουμε βιβλία αντί να παίξουμε. Και από παιχνίδι χορτάσαμε άπειρο. Αυτά γιατι να μη γίνονται σε όλα τα σχολεία? Δεν απαιτείται κάποια επιπλέον εγκατάσταση ή επιπλέον κόστος.
Το γεγονός ότι επικρατεί ένας εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι και άλλοθι για να μην τηρούνται οι θεσμοθετημένες σχολικές αργίες. Το σχολείο δεν είναι πάρκινγκ για να απασχολούνται τα παιδιά όσο εργαζόμαστε. Εξάλλου και τα παιδιά χρειάζονται και κάποιες ημέρες ανάπαυλα και δε νομίζω ότι οι σχολικές αργίες είναι και τόσο πολλές πια! Σε άλλες ευρωπαικές χώρες είναι πολύ περισσότερες και οι μαθητές στην Ελλάδα θεωρούνται από τους πιο σκληρά εργαζόμενους. Και για να μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, έχω δύο παιδάκια χωρίς καμιά βοήθεια και πραγματικά ζορίζομαι που να τα αφήσω τις ημέρες των γιορτών... Μάλλον μεγαλώνοντας ξεχνάμε τα δικά μας, πόσο χαιρόμασταν να σχολάσουμε και μια μέρα νωρίτερα και να παίξουμε λίγο με κανένα φίλο....
Ευαγγελία πραγματικά το μείζον πρόβλημα της εκπαίδευσης κατά την άποψή σου είναι οι ημιαργίες για τον εορτασμό των σχολικών εορτών; Κατά τη γνώμη μου οι σύλλογοι γονέων θα έπρεπε να εστιάζουν σε άλλα, ουσιαστικότερα για τα παιδιά τους ζητήματα και να δραστηριοποιούνται περισσότερο σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Δε νομίζω οτι οι σχολικές γιορτές και οι εορτασμοί σχετίζονται με την κρίση και βρίσκω άκυρο το σχόλιό σου.
Δεν ξέρω πώς είναι από την πλευρά του γονιού γιατί ακόμα το παιδί μου δεν είναι σχολικής ηλικίας, αλλά το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ως μαθήτρια, από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο, έτσι και με έβαζαν εκείνες τις μέρες να κάνω μάθημα, έστω και light, μάλλον θα το έπαιρνα πολύ κατάκαρδα. Ας ξεκουραστούν και λίγο τα καημένα. Θα μου πείτε κάθονται 3 μήνες το καλοκαίρι και 1 μήνα Χριστούγεννα και Πάσχα. Ε, ναι αλλά οι εβδομάδες τους όταν δεν κάθονται είναι πολύ φορτωμένες. Έχουν πολλές υποχρεώσεις ήδη από μικρή ηλικία, ας παίρνουν και μια μέρα "ρεπό" απ'τα μαθήματα στο ενδιάμεσο. Δεν φταίει αυτό για τα προβλήματα με την ύλη που ποτέ δεν καταφέρνουν να τη διδάξουν εξ'ολοκλήρου. Δεν βλέπω για ποιό λόγο θεωρείται πρόβλημα στον εκπαιδευτικό κλάδο το να "χάνουν" μερικές ώρες που είναι γνωστές από την αρχή της σχολικής χρονιάς και άρα η ύλη θα μπορούσε να μελετηθεί έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη τις ημέρες αυτές. Και αυτό που λέει η Κατερίνα είναι πολύ λογικό. Τα παιδιά αν ξεσηκωθούν, πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν να κάνουν μάθημα που να έχει την οποιαδήποτε ουσία γιατί στην πράξη το μυαλό τους θα είναι αλλού...
Γίνεται και παραγίνεται. Η Ευαγγελία λέει η γιορτη να γίνεται στο ΤΕΛΟΣ του μαθήματος. Έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Εγω ξεκινάω απο τα βασικά. Αν η αργία πέφτει Κυριακη τότε Κυριακή γίνεται και η γιορτή. Σάββατο; Σάββατο. Να πάνε μια ωρίτσα στο σχολείο, γιορτη και τέλος, άλλωστε τόσο κραταει παντα η γιορτή. Δεν καταλαβα... μην τυχόν και ξεβολευτεί κανενας και χάσει το πολύτιμο Σαββατοκύριακό του? Εγω αμα πέσει 28 Οκτωβριου Κυριακη δεν χάνω την εργάσιμη Παρασκευή μου για να γιορτάσω... ο δάσκαλός-καθηγητής γιατί τη χάνει; Ομοίως και με βαθμολογίες, συνελευσεις καθηγητών, εκπαιδεύσεις και συναντήσεις. Τα παιδιά μου δεν τα στέλνω στο ολοήμερο απο σπόρ, ούτε για να μαθούν καλή χαρτοκοπτική, τα στελνω γιατι ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ και δεν εχω άλλη ΕΠΙΛΟΓΗ. Εδώ ενα σεμιναριο παρακολούθησα, που το ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ κιολας και για τη δουλειά μου και τις μερες που έγινε δουλευα και στα γραφεία μας της Αθήνας. Όχι να κάνω και διακοπές. Ασε γιατί είμαι τέρμα φουντωμενη με όλες αυτές τις "αργίες" που φτάσαμε χριστούγεννα και ακόμα μολυβια δεν έχουν τραβήξει τα μικρά (σχεδόν) και έχεις και τον άλλο (Διευθυντής) να σου λέει "Δεν το αποφάσισα εγώ ο σύλλογος των καθηγητών..."
Τα παιδιά δεν τα στέλνουμε στο σχολείο επειδή δεν έχουμε τι να τα κάνουμε!
Στην απογευματινή φύλαξη των σχολείων και στους παιδικούς σταθμούς γιατί τα στέλνουμε?
Εγω βασικα τα στέλνω γιατί είναι υποχρεωτικό, αν δεν ήταν θα τα δίδασκα κατ οίκον. Και ναι οταν ως εργαζομενη έχω ενα πρόγραμμα και μια σειρά, δεν μπορει να μου λέει ο κάθε "δάσκαλος" αααααα σημερα "εθνικη γιορτη" φερτο στις 8 παρτο στις 9:30 και μετα κοψε το λαιμό σου εργαζομενε στον ιδιωτικό τομέα που για εσενα είναι εργασιμη.
για αυτό οι γιορτές είναι προαιρετικές. όποιος θέλει & μπορεί, πάει. μην τα βάζεις όμως με τουσ δασκάλους. αυτή η δουλειά .εχει αυτό το καλό ,άλλες έχουν άλλα καλά. τι θα γίνει δηλαδή? θα τα καταργήσουμε όλα επειδή εμείς δεν έχουμε αυτά τα υπέρ στη δουλειά μασ?
Αν είναι δυνατόν αυτά που αναφέρεις. Εμάς βαθμούς δίνανε μετά το σχόλασμα. Δεν το πιστεύω ότι μπορεί ένα σχολειο να χάνει μέρα για να δινει βαθμούς. Είμαι πολύ περίεργη αν όλα αυτά προβλέπονται ή είναι κανόνες που βγάζει μόνος του ο κάθε διευθυντής.
Αντί να ζητάμε περισσότερα διακαιώματα (ως εργαζόμενοι) εμείς κοιτάμε πως να χάσουν διακαιώματα οι διπλανοί μας. Δεν πειράζει αν η ζωή μας είναι σκατά ΑΡΚΕΙ να είναι σκατά και του δίπλα. Ωραία λογική! Φυσικά ούτε λόγος για τους πραγματικούς υπευθύνους.. Η οργή περιορίζεται στο γιατί ο δάσκαλος κάνει αργία Παρασκευή και δεν πάει Κυριακή να κάνει γιορτή..Αυτά είναι!
Αλλο να ζηταμε εργασιακα δικαιωματα και αλλο να επιβραβεύουμε τη λούφα. Και μάλιστα λούφα όπως είδα και με την άδεια του κρατους με σχετικά ΦΕΚ και όλα καλά. Δεν αντιλαμβανομαι γιατι οταν ο ωραριο του μεσου εργαζόμενου ειναι οκταωρο πενθήμερο πρέπει ο κάθε δάσκαλος να φεύγει στις 12. Ας κάτσει 8-4 στο σχολειο, να διορθωσει τα γραπτα και να ετοιμαστεί για την επόμενη μέρα, να ετοιμασει τις εργασίες του... όλα, αλλά στο σχολείο. Όχι στο σπίτι του. Δεν θεωρω εύκολο το επαγγελμα, άλλωστε είμαι και εγω παιδί εκπαιδευτικού αλλά οτι εκμεταλλεύονται τις "ευκολίες" ο πατέρας μου συνταξιούχος καθηγητης είναι ο πρώτος που το παραδεχεται.
ποιος δάσκαλος φεύγει 12 από το σχολείο? εδώ & 4-5 χρόνια με τα ενιαία αναμορφωμένα προγράμματα όλες οι τάξεις σχολάνε στις 2. πολύ λίγα είναι τα σχολεία που σχολάνε νωρίτερα. άλλωστε δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο αυτά που μασ συμφέρουν & να αγνοούμε τα υπόλοιπα. πολλοί δάσκαλοι δίνουν δικά τους λεφτά για να πάρουν υλικό για την τάξη τους, για να κάνουν πλαστικοποιήσεις, να πάρουν κιμωλίες γιατί το κράτος δεν τους τα παρέχει. σε ποιο άλλο επάγγελμα γίνεται αυτό?
Η ουσία είναι να είναι προετοιμασμένος ο δάσκαλος και έτοιμες οι εργασίες, εκεί ναι είμαι μαζί σου να μην επιβραβέυουμε τη λούφα. Το να απαιτείς κάτι τέτοιο το θεωρώ αυτονόητο. Το να απαιτείς όμως να κάθεται στο σχολέιο μέχρι τις 4 (που πολλές φορές δεν υπάρχουν και οι προδιαγραφές να διορθώσει/διαβάσειπχ γραφεία για όλους- αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) λόγω του ότι και εσύ κάθεσαι στη δουλειά μέχρι τις 4, ε μου επιβεβαιώνεις ακριβώς αυτό που λέω και παραπάνω!Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα..
Αναστασία όχι. Και πάλι όχι. Κατεβάζεις το επίπεδο πολύ χαμηλά. Σόρυ. Λυπάμαι αλλά τα βλέπεις εντελώς στρεβλά τα πράγματα. Κρίμα.
δηλαδή τι θες να πεις τώρα? ότι αν εσένα το αφεντικό σου σου πει να πας σάββατο 'η κυριακή για να δουλέψεις 1-2 ωρίτσες, χωρίς να πληρωθείς βέβαια έξτρα, θα τρέχεις ενθουσιασμένη να πας & δε θα σε πειράξει να χαλάσεις το σαββατοκύριακο σου? οι δάσκαλοι-καθηγητές γιατί λοιπόν να πάνε κυριακάτικα? άλλωστε όλα αυτά δεν είναι αποφάσεις του εκάστοτε διευθυντή που "βαριέται να κάνει μάθημα", αλλά αποφάσεις του υπουργείου.
Μάλλον έχουμε περάσει από το ίδιο σχολείο, γιατί και σε εμάς αυτό γινόταν. Στους σταθμούς των παιδιών τα έχω δει όλα, ανάλογα με τη διάθεση των δασκάλων. Οι σταθμοί όπου οι δασκάλες δε βαριόντουσαν να κάνουν τη δουλειά τους, κάθε γιορτή γινόταν στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος της ημέρας. Στον ένα από όπου περάσαμε και υπήρχε λίγη γκρίνια και βαρεμάρα όλη τη χρονιά, κάθε φορά που γινόταν γιορτή δε λειτουργούσαν όλη τη μέρα. Αφού ακούγαμε ότι θα κάνουν γιορτή ή αποκρατιάτικο πάρτυ και αντί να χαρούμε μας έπιανε πονοκέφαλος που θα χάναμε κι άλλη μέρα χωρίς να κάνουμε τίποτα. Αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην πηγαίνουν γιατί οι γονείς δεν είχαν άνθρωπο να τα πάει και να τα γυρίσει και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια. Τέλειο το μικρό σου! (υποθέτω ότι είναι το σγουρομάλλικο πάνω στο οποίο κεντράρεις)
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την Εκπαίδευση και συγκεκριμένα την «Οργάνωση του σχολικού χρόνου στην Ευρώπη», υπάρχουν τουλάχιστον 8 Ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ αυτών η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Ελβετία) που έχουν περισσότερες αργίες (πολύ περισσότερες) από την Ελλάδα. Το ξέρεις ότι στην Γαλία τα παιδιά έχουν δύο εβδομάδες διακοπές mid term για σκι? Ή ότι σε πολλές χώρες (πχ. Γερμανία) έχουν τουλάχιστον μια εβδομάδα διακοπές μετά το τέλος κάθε τριμήνου? Ότι έχουν μια ολόκληρη εβδομάδα διακοπών τις Απόκριες??? Δεν νομίζω ότι η κρίση έχει καμία σχέση με το θέμα των αργιών. Απορώ γιατί θεωρείς ότι είναι ένα από τα "προβλήματα" που θέλουν διόρθωση! Το θέμα, κατά την άποψή μου, δεν είναι ότι οι αργίες είναι πολλές. Το θέμα είναι ότι οι γονείς εργάζονται κατά την διάρκεια των σχολικών αργιών και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους. Σωστά? Ε, εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι αυτό λύνεται με το να καταργηθούν οι αργίες (κατά τη λογική πονάει κεφάλι - κόβει κεφάλι)!!! Μην ανησυχείς πάντως γιατί η Τρόϊκα έχει ζητήσει να μειωθούν οι αργίες έτσι κι αλλιώς, οπότε...
Ναι αλλά οι θερινες τους διακοπές είναι από 01/07 έως 31/08 το πολύ. Οι υπόλοιπες έξι εβδομάδες της θερινής "Ραστωνης" που έχουν τα Ελληνάκια μοιράζονται μεσα στο χρόνο. Οπότε συνολικά δεν κάθονται περισσότερο. Επίσης τα Γαλάκια και τα Γερμανακια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εκδήλωση και να κάνουν είναι είτε α) Εντος εκπαιδευτικού προγράμματος, β) ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΠΧ Σαββατοκύριακο.
οι εκπαιδευτικοί πάντως Αναστασία υποχρεωτικά παρουσιάζονται στη θέση τους 1-9 και ξεπατώνονται για να προετοιμάσουν το σχολείο και τις αίθουσες που θα υποδεχτούν τα παιδιά. Πολλές φορές παρακαλούν για βοήθεια τις μαμάδες (π.χ. για την καθαριότητα των υλικών του νηπιαγωγείου, κουρτίνες, χαλιά, κ.τ.λ) αλλά βλέπεις, τότε είναι εκείνες που κάνουν διακοπούλες και χαβαλέ και δεκάρα δε δίνεται για την προετοιμασία και την υποδοχή των παιδιών. άλλωστε το σχολείο , όπως λες είναι για την "καλή χαρτοκοπτική" οπότε δε βαριέσαι. επίσης, οι εκπαιδευτικοί αφήνουν τη θέση τους στις 22-7 και ασχολούνται και πάλι με την καθαριότητα και τάξη του σχολείου. Άρα, λίγες μόνο μέρες νωρίτερα απο τα Γαλλάκια ή τα Γερμανάκια.
αν θες να συγκρίνεις με τα γαλλάκια & τα γερμανάκια, σύγκρινε επίσης το μισθό που παίρνει ο Γάλλος ή Γερμανός δάσκαλος με το μισθό του Έλληνα δασκάλου, όπως επίσης την υλικοτεχνική υποδομή που προσφέρει η Γαλλία & η Γερμανία στα σχολεία της με αυτά που προσφέρει η Ελλάδα. όχι μόνο τις διακοπές τους & τις αργίες τους.
Η θερινές διακοπές στις μεσογειακές χώρες έχουν θεσπιστεί με τη λογική ότι οι θερμοκρασίες είναι απαγορευτικές για μάθημα. Επιπλέον τα παιδιά χρειάζονται ξεκούραση. Επαναλαμβάνω δεν τα στέλνουμε σχολείο γιατί δεν έχουμε τι να τα κάνουμε όταν δουλεύουμε. Πάντως ακόμα και με τις διακοπές του καλοκαιριού που έχουν οι μαθητές στην Ελλάδα, οι μαθητές στην Γερμανία και την Γαλλία έχουν 30 μέρες διακοπές παραπάνω συνολικά τον χρόνο!
'Οι θερινές διακοπές' ήθελα να πω. Ο δαίμων της αυτόματης διόρθωσης!
πες τα χρυσόστομη!!!!!!!!!!! Πρόσθεσε σε παρακαλώ ότι βάση unesco το ωράριο των εκαπιδευτικών είναι αυτό που είναι παντού, και όχι μόνο για τους τεμπέλιδες έλληνες εκπαιδευτικούς (που δίνουν βέβαια το μισό τους μισθό για υλικά για το μάθημα και τις κατασκευές για αυτές τις γιορτές και αργίες, αλλά ποτέ κανείς δεν το μαθαίνει)
Πεσ΄τα Χρυσέφη (τι ωραίο όνομα με την ευκαιρία)! Κανείς δεν αναγνωρίζει τη δουλειά που κάνει ο εκπαιδευτικός για τις γιορτές! Το μόνο που νοιάζει τους γονείς είναι πόσο μικρός ή μεγάλος θα είναι ο ρόλος στα θεατρικά!
εγώ αυτό που καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου & χωρίς να έχω κάποιο επικριτικό ύφος, είναι ότι δεν έχεις τι να κάνεις τα παιδιά σου από τις 10 που τελειώνει η γιορτή μέχρι τις 1ή 2 που θα σχολούσαν κανονικά. & δεν πιστεύω ότι πολλά παιδιά δεν πάνε στη γιορτή επειδή δεν μπορούν οι γονείς, αλλά επειδή πολλές φορές βαριούνται να σηκωθούνε & να τα πάνε στο σχολείο.(μιλάω για τις μαμάδες που δε δουλεύουν). & επίσης έχεις σκεφτεί τι χαμός θα γίνεται στην τάξη μετά τη γιορτή? ποια παιδιά θα κάτσουν ήσυχα? πώς θα τα ηρεμήσει ο δάσκαλος? πιστεύω ότι αυτό που λες, απλά δε γίνεται.
Απο αυτα που εγραψε, εσυ αυτο καταλαβες? Οτι να 'ναι.....
Γίνεται αυτό που λέει η Ευαγγελία. Εμάς εκτός από το σχολείο, μας το έκαναν και στον παιδικό σταθμό (σε δημόσιο σταθμό πήγα) και μια χαρά καθόμασταν και μετά οι γονείς πηγαίναν στις δουλειές τους. Και στο σταθμό των παιδιών πέρσι πολλά παιδιά δεν παρακολουθούσαν τις γιορτές γιατί δεν μπορούσαν οι γονείς να τα πάνε και να τα φέρουν. Κρίμα είναι.
επίσης λες "να οργανώσουν μία εκδρομή ώστε να συμπληρωθούν οι ώρες". ποιες ώρες? μέχρι να πάει 2 & να σχολάσουν όπως τις άλλες μέρες? δε νομίζω ότι αν για 2-3 μέρες ΄το χρόνο που είναι οι σχολικές γιορτές, σχολάσουν τα παιδιά νωρίτερα θα πειράξει.
Πόσο Συμφωνώ,αλλά δεν αγγίζει κανένας αυτά τα θέματα, γιατί ξεβολευει πολλούς (φαντάζομαι). Χωρίς να ακυρωνω τπτ κ καμία σημασία για την χώρα