Είναι ίσως το πιο εύκολο και αρωματικό κέικ πορτοκαλιού που έχω δοκιμάσει. Και πώς να μην είναι αρωματικό, αφού περιέχει 1 ολόκληρο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι! Την συνταγή την βρήκα απο μια μαμαδοφίλη στο γκρουπ «Ελληνίδες μαμάδες» του facebook εδώ και πολύ καιρό. Το ετοίμασα λοιπόν σήμερα και ενθουσιάστηκα απο το αποτέλεσμα!
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
4 αυγά
1 βανίλια
1 πορτοκάλι ολόκληρο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Πλένουμε το πορτοκάλι καλά, το κόβουμε στην μέση, ελέγχουμε για κουκούτσια και το λιώνουμε στο μούλτι όπως είναι με την φλούδα
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την βανίλια, το λιωμένο πορτοκάλι και το αλευρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό
Βγάζουμε απο τον φούρνο, μόλις κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
το έκανα κ είναι υπέροχο κ πανεύκολο, θέλω να ρωτήσω αν μπορώ την επόμενη φορά αν μπορώ να βάλω λιγότερα αυγά, δεν τα θέλω καθόλου, μπορώ να τα αντικαταστήσω με ακόμη 1 χυμό πορτοκαλιού?
Διάλεξα να κάνω την παραλλαγή με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο και βγήκε υπέροχο !! Όλοι ξετρελαθήκαμε !!
πραγματικά υπέροχο. Το έφτιαξα και εγώ με μαύρη ζάχαρη (της οποίας μείωσα την ποσότητα κατα 1/3) και ελαιόλαδο.Απίθανο στ' αλήθεια
Κι εγω το έφτιαξα και είναι φανταστικό! Και αρωματικό και πιο οικονομικό κι ελαφρύ αφού δεν έχει ούτε βούτυρο ούτε γάλα! Απλώς εμένα το πορτοκάλι δεν τρίφτηκε καλά στο μούλτι, η φλούδα έμεινε σχεδόν ολόκληρη και σκέφτομαι την επόμενη φορά να ξύσω πρώτα τη φλούδα και μετά να το βάλω στο μούλτι!
η κουπα ποσα ml ειναι?200?
Κι εγώ μαύρη ζάχαρη κι ελαιόλαδο, υπέροχη γεύση, ελαφρύ κέικ, ούτε πολύ γλυκό ούτε πικρίζει η πορτοκαλόφλουδα. Ωραιότατο!
iperoxo !!! simera tha to ksanaftiakso gia defteri fora!!!anti gia lefki evala mavri zaxari kai anti sporelaio evala elaiolado!
Δική μου ειναι η συνταγή εγω την έβαλα.....
Κουκλα μου ελυσες το προβλημα του πρωινου! Με ενα ποτηρι γαλα και εναν καφε ειναι ό,τι πρέπει για ξεκινημα της ημερας.Τα παιδια (μικρά-μεγάλα) ξετρελάθηκαν! Να 'σαι καλα
Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να αντικαταστήσω το σπορέλαιο με μαργαρίνη και σε ποια ποσότητα. Δεν μου αρέσει καθόλου η γεύση του λαδιού στα κέικ. Ευχαριστώ πολύ!
Οντως μολις το εφτιαξα στη στιγμη κια ειναι υπεροχο!