175 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ ζάχαρη
175 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
2 βανίλιες
Μαρμελάδα φράουλα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε στο μίξερ του βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ατομικά φορμάκια για κέικ σε σχήμα καρδιάς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε, τα κόβουμε στην μέση με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι, τα αλείφουμε με μαρμελάδα και τα κλείνουμε με το άλλο κομμάτι
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη
Η βασική συνταγή για κέικ ειναι από το pastrychef.gr
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο