1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 φλιτζάνια γιαούρτι 2% λιπαρά
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο
Σε ένα παγωμένο μεταλλικό μπολ ή στον κάδο του μίξερ τον οποίο έχετε βάλει πριν στο ψυγείο ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να «δένει» η σαντιγί και να σχηματίζει μικρές κορυφούλες. Τότε ρίχνετε μέσα το γιαούρτι και με μια σπάτουλα ανακατεύετε απαλά για να ομογενοποιηθεί με την σαντιγί. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Παίρνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνετε την βάση του με τα μπισκότα. Αδειάζετε από πάνω το μικρό μίγμα από το σαντιγί και το γιαούρτι και στρώνετε με μια σπάτουλα. Καλύπτετε όλη την επιφάνεια με μπισκότα και τελειώνετε με μια ακόμα στρώση γιαουρτοσαντιγί .
Βάζετε στην κατάψυξη για 40 λεπτά τουλάχιστον να παγώσει καλά. Κόβετε σε κομμάτια γαρνίρετε με την κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο και σερβίρετε αμέσως.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μην βουτήξετε τα μπισκότα σε γάλα ή λικέρ διότι θα μουλιάσουν και δεν θα μείνουν τραγανά. Επίσης το συγκεκριμένο γλυκό ταιριάζει πολύ με γλυκό κουταλιού βύσσινο.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Το έφτιαξα και βγήκε πολύ ωραίο! Το σέρβιρα με γλυκό κεράσι! Η μόνη μου απορία είναι: μετά το διατηρούμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο;