Φέτος για τον Αγιο Βαλεντίνο έχω να σας προτείνω ένα γλυκάκι πολύ νόστιμο, εύκολο και πολύ σοκολατένιο!!!
Το ονόμασα «Καρδιές από σοκολάτα»…
1 πακέτο βούτυρο Φρέσκο γάλακτος
300 γρ Ζάχαρη
4 αυγά
400γρ αλεύρι κόκκινο
100γρ κακάο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ αφράτο, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, στη συνέχεια το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και τέλος το κακάο ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
Βάζουμε το Μείγμα σε μεγάλο ταψί και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Για την κρέμα γέμισης, χτυπάμε στο μίξερ φρέσκια γλυκιά κρέμα γάλακτος προσεκτικά να μη μας κόψει.
Για το σιρόπι, βράζουμε ένα ποτήρι νερό, με μισό ποτήρι ζάχαρη και λίγη βανίλια.
Για την κρέμα επικάλυψης, ρίχνουμε σε ένα μπολ 300 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη, και 400γρ ζεστή κρέμα γάλακτος.
Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι πολύ εύκολη.
Με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς κόβουμε το κέικ. Αραδιάζουμε με λαδόκολλα σε ένα ταψί τις καρδιές και τις σιροπιάζουμε ελαφρά.
Με ένα κορνέ βάζουμε μία στρώση κρέμας και στη συνέχεια το σκεπάζουμε με κέικ και ξανασιροπιάζουμε.
Έτσι φτιάχνουμε την πάστα μας και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Μόλις σταθούν καλά στο ψυγείο, τα αραδιάζουμε σε σχάρα την οποία έχουμε τοποθετήσει επάνω σε ένα μεγάλο ταψί. Ακολουθώντας την εικόνα λούζουμε τα παστάκια μας με τη λιωμένη σοκολάτα, αφήνοντας να
στάζει μέσα στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Μόλις κρυώσει και η σοκολάτα, τα παστάκια μας είναι έτοιμα να σερβιριστούν διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Καλή επιτυχία!!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο