Γλυκά τυροπιτάκια από τις Κυκλάδες, με ιστορία που ξεκινά από την αρχαιότητα. Στην Τήνο τα φτιάχνουν το Πάσχα και αποτελούν το «γλύκισμα-κατατεθέν» του νησιού
¾ κιλό μανούρι
½ κιλό ανθότυρο
½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
3 βανίλιες σε σκόνη
½ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. αλάτι
½ φλιτζάνι νερό (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω, ανάλογα με την ποιότητα του αλεύρου)
Χρησιμοποιήστε, αν βρείτε, το παραδοσιακό τηνιακό τυρί πέτρωμα. Ανακατέψτε καλά τα τυριά με τον αυγοδάρτη και δεν γίνεται λεία η γέμιση.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο