1 χοιρινό ψαρονέφρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κ.σ. μουστάρδα ντιζόν ή καυτερή
½ κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 φλιτζάνια σπανάκι χοντροκομμένο
3 κ.σ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για ακόμα 2 – 3 λεπτά μέχρι να αποροφήσει τα υγρά του. Σε ένα μπολ ρίχνετε το σοταρισμένο σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Κόβετε το ψαρονέφρι κατά μήκος στη μέση, χωρίς να το χωρίσετε. Το μεταφέρετε σε έναν πάγκο εργασίας που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Το σκεπάζετε με ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και το χτυπάτε με έναν μπάτη ή ένα χοντρό πλάστη, με κινήσεις από μέσα προς τα έξω, ώστε να πλατύνει και να λεπτύνει. Αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και αλατοπιπερώνετε.
Αραδιάζετε στην άκρη της πλευράς με τη μεγαλύτερη διάσταση την γέμιση και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού πάνω στο οποίο έχετε ακουμπήσει το ψαρονέφρι το τυλίγετε σε σφιχτό ρολό. Δένετε το ρολό με μαγειρικό σπάγκο έτσι ώστε να μην σας ανοίξει κατά το ψήσιμο. Αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψαρονέφρι ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το σβήνετε με το κρασί μεσα στο οποίο έχετε διαλύσει την μουστάρδα και τον πελτέ ντοματας αι αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μεταφέρετε το ψαρονέφρι μαζί με τη σάλτσα του σε ένα ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμό του στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Το ψαρονέφρι αν ψηθεί πολύ σκληραίνει, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν το θελουμε ζουμερό.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο