1 κιλό φύλλο μπακαλιάρου κομμένο σε μερίδες (8 ώρες)
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κ.γ. σόδα
3 κ.σ. ούζο
½ κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
4 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ξεπλένετε τον μπακαλιάρο από το αλάτι, κόβετε το φιλέτο σε κομμάτια και τα βάζετε σε μπόλικο κρύο νερό για να ξαλμυρίσουν. Τα αφήνετε για 8-10 ώρες, διάστημα κατά το οποίο αλλάζετε το νερό 3-4 φορές.
Όταν ο μπακαλιάρος ξαρμυρίσει πολύ καλά, τον βγάζετε τον από το νερό και τον τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσει εντελώς.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το κουρκούτι για το τηγάνισμα ως εξής: διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι. Προσθέτετε το ούζο και το γλυκάνισο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα λείο και πηχτό κουρκούτι μέσα στο οποίο θα βυθίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Ζεσταίνετε πολύ καλά το ηλιέλαιο και τηγανίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου για 8 λεπτά μέχρι να πάρουν και από τις δύο πλευρές ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
Μεταφέρετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε μια πιατέλα, στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί, και τα αφήνετε να στραγγίσει το λάδι του. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με βραστά λαχανικά και σκορδαλιά.
Δοκιμάστε αν σας αρέσει η δυνατή γεύση του ούζου να «βουτήξετε» για 1 με 2 λεπτά τον μπακαλιάρο στο ούζο, να τον σκουπίσετε και να τον βάλετε μετά στο κουρκούτι. Αν αλλάξετε το ούζο με ρακί θα έχετε λιγότερο άρωμα αλλά πολύ τραγανή κρούστα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο