3 φλιτζάνια φρέσκο χυμό καρπούζι
3 φλιτζάνια νερό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για να φτιάξετε τον χυμό καρπουζιού, καθαρίζετε το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια και πολτοποιείτε την ψίχα στο μπλέντερ. Περνάτε το πολτό από μια λεπτή σήτα και βάζετε τον καθαρό χυμό σε ένα μπολ.
Μουσκεύετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Στύβετε τη ζελατίνη και την ρίχνετε στο σιρόπι ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί.
Αδειάζετε το σιρόπι μέσα στο χυμό καρπουζιού και ανακατεύετε με ένα ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο την χτυπάτε γρήγορα στο μπλέντερ να «σπάσει» και σερβίρετε αμέσως.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο