6 αυγά
1½ φλιτζ. τσαγ. βλίτα, χωρίς τα κοτσάνια, βρασμένα
6 κολοκυθοανθούς
7-8 ντοματίνια, κομμένα στα μέση
1 κουτ. σουπ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
1 φλιτζ. τσαγ. ανθότυρο, κομμένο σε κύβους
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, με τη φλούδα
αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1. Πλένετε τα βλίτα, κόβετε τα κοτσάνια τους και κρατάτε μόνο τα τρυφερά πράσινα φύλλα. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τα φύλλα με μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
2. Πλένετε τα ντοματίνια, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τα κόβετε στη μέση. Πλένετε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρείτε από το εσωτερικό τους στήμονες και τους αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
3. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, βάζετε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη με τη φλούδα και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε για 2΄-3΄ να βγάλει το σκόρδο τα αρώματά του. Αφαιρείτε το σκόρδο με μια τρυπητή κουτάλα και το πετάτε. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια και τους κολοκυθοανθούς και τα σοτάρετέ ελαφρά για 2΄-3΄ μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τα βλίτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 4΄-5΄.
4. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά με το γιαούρτι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε και το ανθότυρο, αφού το έχετε κόψει σε κύβους, και ανακατέυτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, περιχύνετε με το μείγμα του αυγού τα λαχανικά στο τηγάνι. Ανακατέυτε απαλά με ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε το αυγό να πάει παντού. Αφήνετε τα καγιανά να ψηθούν καλά για 4΄-5΄ και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε σε πιάτα με μια τρυπητή κουτάλα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσφέρετε.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο