ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτομα):
3 μεγάλες ντομάτες ώριμες (με την φλούδα) ή 1/2 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτιπιπέρι
Κόβετε στην μέση τις ντομάτες και αφαιρείτε όλους τους σπόρους. Τοποθετείτε τις ντομάτες στο μπλέντερ και ανοιγοκλείνετε τον διακόπτη 3-4 φορές μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια χωρίς όμως να πολτοποιηθούν εντελώς.
Αδειάζετε το μείγμα από τις ντομάτες σε ένα ψηλό τρυπητό και το αφήνετε για μια ώρα μέχρι να στραγγίσει τα υγρά του.
Αδειάζετε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και τις αναμιγνύετε με τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, το μπεικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό. Aν είναι απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι.
Ρίχνετε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα της ντομάτας και το ρίχνετε στο καυτό λάδι
Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετείτε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το λάδι τους και τους σερβίρετε αμέσως ζεστούς.
Στο ψυγείο οι ανώριμες ντομάτες δεν ωριμάζουν αλλά αντίθετα η σάρκα τους συρρικνώνεται και μπαγιατεύει . Οι εντελώς πράσινες ντομάτες δεν ωριμάζουν ποτέ και είναι καλές μόνο αν χρησιμοποιηθούν για να γίνουν τουρσί ή μαρμελάδα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο