½ κιλό μυζήθρα ξερή, χοντροκομμένη
5-6 αυγά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ.. τσαγ. νερό
1 κουτ.σουπ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αυγά, τη μυζήθρα χοντροκομμένη, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά και να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει , ρίχνετε το χυλό μ’ ένα κουτάλι της σούπας ,μια μια κάθε φορά.
Αφήνετε να τηγανιστούν για 3΄-4΄ και από τις δυο πλευρές και μετά τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Τοποθετείτε τις τηγανιτές σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
Σερβίρετε ζεστές.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο