Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για καροτένια βασιλόπιτα από την αγαπημένη μας Mamatsita!
1 ½ κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κ γλ γαρύφαλλο
1 κ γλ κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κούπες φαρίνα
1 κ γλ baking powder
4-5 καρότα τριμμένα
1 κούπα ξηρούς καρπούς αλεσμένους
για την επικάλυψη*
200 γρ κρέμα τυριού
2 κ σ ζάχαρη άχνη
Χτυπάς στο μίξερ το ελαιόλαδο και την ζάχαρη ν’ αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτεις τ’ αυγά, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκάλι, κρατώντας όμως ½ κουταλάκι του γλυκού. Στο τέλος προσθέτεις τη φαρίνα και το baking και συνεχίζεις το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Κλείνεις το μίξερ, προσθέτεις τα καρότα και τους ξηρούς καρπούς κρατώντας όμως μία με δύο κουταλιές της σούπας κι ανακατεύεις απαλά με μία σπάτουλα.
Βάζεις το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο στην οποία έχεις στρώσει λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Μόλις η Βασιλόπιτα είναι έτοιμη, την αφήνεις για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζεις την επικάλυψη. Αναμιγνύεις τα υλικά ανακατεύοντας τα μ’ ένα κουτάλι.
Προσθέτεις για έξτρα άρωμα κι εκείνη την μικρή ποσότητα που κράτησες από το ξύσμα πορτοκάλι και στρώνεις το μίγμα στην επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζεις με εκείνες τις κουταλιές που κράτησες από τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς κι η Βασιλόπιτα σου είναι έτοιμη!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο