Η ιστορία μας με τις πιπίλες έχει ως εξής:
Την πρώτη μας πιπίλα μας την έκαναν δώρο στο μαιευτήριο.
Νομίζω πως δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει την κλασική καουτσουκένια πιπίλα της Chicco.
Για πολλές μέρες της έπεφτε μεγάλη και βαρια,
με αποτέλεσμα να μην της αρέσει.
Μεγαλώνοντας της άρεσε κάπως περισσότερο…
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
>Δάχτυλο ε; Ολίβια δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αλλά άπαξ και ξεκινούν το δάχτυλο είναι δύσκολο μετά να το κόψουν!
Προσπαθησε να της δίνεις περισσότερο πιπίλα αν και δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Ίσως τελικά να το ξεχάσει μετά από λίγο καιρό.
Οι δικές μου ευτυχώς το δάχτυλο το έχουν για άλλη χρήση και όχι για πιπίπλισμα!
Η μεγάλη φόραγε πιπιλα σχεδόν παντού. Η μικρή στην αρχή δεν την ήθελε καθόλου την πιπίλα αλλά ούτε και το δάχτυλο. Ήθελε μάλλον να αναπνέει ελεύθερα φαίνεται!!!
Τελικά την ανακάλυψε (την πιπίλα πάντα!) στην ηλικία των δύο ετών. Ναι καλά διαβάζετε! Και μέχρι φέτος το χειμώνα (4 ετών πια!) την είχαμε σχεδόν πάντα στο στόμα μας. Εκτός από τον ύπνο. Εκεί είχε για νανουριστικό τα ζωάκια της!!!!
Καλό κουράγιο!
>Γεια σου Ολίβια!
Το αγοράκι μου είναι ένα μήνα μικρότερο από την Αθηνά και αυτό που περιγράφεις συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό τώρα.
Πιπίλα του έδωσε πρώτη φορά η μαμά μου στον δεύτερο μήνα(βγήκα στα κλεφτά για μια ωρίτσα και όταν γύρισα ο μάγκας πιπιλούσε όλο ευχαρίστηση!!).Στο φαρμακείο λοιπόν που πήγε της δώσανε μια πιπίλα της chicco, ολοστρόγγυλη, αφού πρώτα τους είπε οτι θηλάζω αποκλειστικά.Ελα όμως που όταν ήρθε ο καιρός να την αντικαταστήσω με μία καινούρια ανακάλυψα οτι η εταιρία έχει καταργήσει το συγκεκριμένο τύπο πιπίλας!!!!Και τώρα????!!!Πήρα σβάρνα όλα τα φαρμακεία της περιοχής(..και όχι μόνο!).Στα περισσότερα με κοιτούσαν όλο απορία όταν τους έδειχνα την παλιά πιπίλα και αγωνιούσα να υπαρχει έστω και μία ξεχασμένη στα ράφια τους!
Ωσπου να βρω την πρώτη δοκίμασα όλες τις εταιρίες,τι "σταγόνες", τι ειδικές για ύπνο,καουτσούκ, σιλικόνη...Στο διάστημα αυτό λοιπόν της αναζήτησης και των συνεχών πειραματισμών, ανακαλύψαμε εκ νέου το δάχτυλο, ξεχασμένο από την εποχή που γυρόφερνε στην κοιλιά μου!
Πιπίλες πάντως βρήκα και εχω και απόθεμα για αρκετούς μήνες...Το δάχτυλο βέβαια είναι τώρα πια η νούμερο ένα επιλογή του, ευτυχώς για λίγα μόνο λεπτά.
Επαψα να αγχώνομαι και να προσπαθώ να του το κόψω..Δεν ξέρω..Το βρίσκω λίγο βάρβαρο και εγωιστικό να του επιβάλω από τόσο νωρίς κάτι, χωρίς να καταλαβαίνει προς τι αυτή η απαγόρευση για κάτι που τον ευχαριστεί-ηρεμεί-ανακουφίζει-νανουρίζει.Και ειδικά από ένα πρόσωπο που το νιώθει πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο..τη μανούλα του!
Θα περιμένω λοιπόν να περάσει λίγο ο καιρός, να επικοινωνούμε καλύτερα και ..βλέπουμε!
>Γεια σου Ολιβια! Αν προτιμαει το δαχτυλο απ την πιπιλα, ασ'την για λιγο καιρο να δεις την εξελιξη. Επειδη δεν μπορουμε να διαβασουμε τις σκεψεις τους δεν θα μαθουμε ποτε γιατι προτιμουν καποια πραγματα αντι για αλλα. Ισως την ευχαριστει περισσοτερο και θα ηταν κριμα να της το στερησεις. Στο δευτερο παιδι μου δεν εδωσα πιπιλα και υιοθετησε το δαχτυλο. Μονο στον υπνο το ηθελε και τωρα που ειναι 2 1/2 εχουμε αρχισει να του λεμε οτι μεγαλωσε πια και δεν το πολυ χρειαζεται οποτε σιγα σιγα το εχει αφησει. Μονο στο αυτοκινητο συνεχιζει για την ακριβεια. Τα δοντακια οντως ειναι λιγο πιο εξω απ του μεγαλου που εκανε βιομηχανικη πιπιλα (κι αυτος μεχρι τα δυο-μιση μετα δεν του αρεσε) αλλα η οδοντιατρος λεει οτι τα νεογηλλα δεν μας πειραζουν τοσο οσο τα αλλα.
Πιστευω πως καποια πραγματα που ανακουφιζουν τα μωρακια-παιδακια μας ειναι κριμα να προσπαθουμε να τους τα κοβουμε ή εστω να τα αλλαζουμε εκτος και αν ειναι οντως βλαβερα για εκεινα.
Φιλια πολλα και στις δυο σας!
>δεν ξερω να σου πω πως να της το κοψεις.το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι η ανηψια μου ειχε αυτο το συνηθειο και το εκοψε 12 χρονων!!!!ασε που ειχε θεμα με τα δοντια της και εβαλε σιδερακια.ισως ενα μαλακο ζωακι η πανακι για αγκαλιτσα να ξεγελιεται με αυτο παντως κοφτο της οσο ειναι νωρις
>ox ox ox!!!!os paidaki ma latreia sto daxtylo (to ekopsa 7 xronon)leo pos nai einai dyskola!!den sygkrinetai to daxtylo me pipila!!!!prospathise na breis mia pipila poy tha ths tairiazei super kai proteino ayth http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=707&category_id=60&option=com_virtuemart&Itemid=157 poy thn exei latrepsei h korh moy kai exei kai polla megethi!!!!!
kalo koyragio synagonistria!!!!!